PO RECEPTU NAŠIH BAKA Najlon torta, božanstvena, bogata lepotica sa orahom
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci

Za koru:

6 belanaca
300 g šecera
1 kašicica vinskog sirćeta

Za krem:

6 žumanaca
600 ml mleka
9 kašika šećera
7 kašika brašna
250 g margarina ili putera
5 kašika šećera u prahu
1 kesica šlag krema od vanile
100 g čokolade za mešenje
10 krem bananica

Za filovanje i ukrašavanje:

500 g šlaga u prahu i
500 ml mleka ili hladne vode ili kisele vode

Priprema

Umutiti 6 belanaca sa 300 g šećera. Dodati 1 kašicicu vinskog sirceta. Jaja treba da budu sveža, a belanca tako umućena, da, kad okrenete posudu, masa ostane da stoji.

Peći u plehu 40×25 cm, na papiru za pečenje, u rerni zagrejanoj na 180°C, a onda sušiti na 150°C oko sat vremena, ne otvarajuci rernu.

Krem skuvati od 600 ml mleka, 6 žumanaca, 9 kašika šecera i 7 kašika brašna. Ja umutim žumanca sa šećerom, dodam brašno i zavrelo mleko, pa onda preručim u sud za kuvanje.

Mešati na laganoj vatri dok se krem ne skuva.
Kad se krem ohladi, dodati umućen margarin ili puter sa šecerom u prahu.
Posebno umutiti šlag krem od vanile i dodati u krem.

Krem podeliti na dva dela. U jedan deo staviti otopljenu čokoladu, a u drugi staviti iseckane krem bananice.

Ređati: kora, žuti krem sa krem bananicama, braon krem sa čokoladom, a odozgo filovati belim šlagom i ukrasiti po želji i ukusu.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading