PO RECEPTU NAŠIH BAKA Najlon torta, božanstvena, bogata lepotica sa orahom
Sastojci
Za koru:
300 g šecera
1 kašicica vinskog sirćeta
Za krem:
6 žumanaca
600 ml mleka
9 kašika šećera
7 kašika brašna
250 g margarina ili putera
5 kašika šećera u prahu
1 kesica šlag krema od vanile
100 g čokolade za mešenje
10 krem bananica
Za filovanje i ukrašavanje:
500 g šlaga u prahu i
500 ml mleka ili hladne vode ili kisele vode
Priprema
Umutiti 6 belanaca sa 300 g šećera. Dodati 1 kašicicu vinskog sirceta. Jaja treba da budu sveža, a belanca tako umućena, da, kad okrenete posudu, masa ostane da stoji.
Peći u plehu 40×25 cm, na papiru za pečenje, u rerni zagrejanoj na 180°C, a onda sušiti na 150°C oko sat vremena, ne otvarajuci rernu.
Krem skuvati od 600 ml mleka, 6 žumanaca, 9 kašika šecera i 7 kašika brašna. Ja umutim žumanca sa šećerom, dodam brašno i zavrelo mleko, pa onda preručim u sud za kuvanje.
Mešati na laganoj vatri dok se krem ne skuva.
Kad se krem ohladi, dodati umućen margarin ili puter sa šecerom u prahu.
Posebno umutiti šlag krem od vanile i dodati u krem.
Krem podeliti na dva dela. U jedan deo staviti otopljenu čokoladu, a u drugi staviti iseckane krem bananice.
Ređati: kora, žuti krem sa krem bananicama, braon krem sa čokoladom, a odozgo filovati belim šlagom i ukrasiti po želji i ukusu.
BONUS VIDEO:
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)