Zdrav i ukusan obrok: Domaća pileća čorba
Foto: Shutterstock

Sastojci
Potrebno je:

  • 400 g pilećeg mesa
  • 1 krompir
  • 2 šargarepe
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 kašike pavlake
  • po potrebi ulje
  • so
  • biber - mleveni
  • peršun
  • 1,5 -2 l vode
  • 1 jaje
  • 1 supena kašika griza

Priprema

Pileće meso proprati pod mlazom hladne vode, staviti u lonac sa oko 1,5 l hladne vode, poklopiti i staviti da se kuva.

Kada meso provri, dodati očišćeno povrće sitno iseckano.

Kada meso počne da se odvaja od kosti, isključiti plotnu i procediti tečnost.

Tečnost sačuvati u posebnoj posudi.

Meso i povrće ostaviti da se malo prohladi. Meso odvojiti od kosti i sitno ga iseckati. Upržiti crni luk da bude staklast.

Proceđenu tečnost vratiti u lonac i dodati iseckano, meso, povrće i uprženi luk. Proveriti ukus i dodati so i biber, staviti da samo malo proključa.U posebnoj činiji viljuškom umutiti jaja i kiselu pavlaku.

Skinuti lonac sa plotne i u vrelu tečnost sipati tanak mlaz razređene mase jaja i pavlake, uz istovremeno i neprestano mućenje čorbe viljuškom, ali samo po površini čorbe, nikako u dubinu, da se ne naprave grudvice.

Tek kada se ulije sva masa, promešati celu količinu čorbe. Dodati supenu kašiku griza, promešati i vratiti da provri.

Pri serviranju, može se dodati sitno seckani peršunov list.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading