POSLASTICA ZA ČISTU PETICU Kremasta princes torta, sa preukusnim filom i biskvitima sa keksom
Foto: Youtube/Printscreen

SASTOJCI:

Za biksvit:  (Okrugli kalup 24 cm)

5 belanaca 

Prstohvat soli
90 g šećera (6 kašika)
Aroma vanile (ili 10 g vanilin šerćera)
70 g mlevenog keksa  (5 kašika)
50 g brašna (4 kašike)
1 kašičica praška za pecivo

I još:

80 ml mleka preliti preko pečene kore
2-3 kašike eurokrema

Za krem:

700 ml mleka (500 ml stavite da se kuva, a 200 ml umutite sa žumancima…)
5 žumanaca
Aroma  vanile (ili 10 g Vanilin Šerćera)
90 g šećera (6 kašika)
80 g Pudinga sa ukusomn vanile (80 g)
100 g mleka u prahu
125 g maslaca

I još :

oko 100 g keksa 
oko 220 ml mleka za umakanje keksa

Dekoracija:

120 g šlaga
250 ml kisele vode (iz frižidera)
Mleveni keks  
Dekorativne perlice

POSLASTICA ZA ČISTU PETICU Kremasta princes torta, sa preukusnim filom i biskvitima sa keksom

Foto: Youtube/Printscreen

 

Priprema:

Biskvit:

U belanca dodajte prstohvat soli i počnite da mutite mikserom. 

Posle 3 minuta mućenja, postepeno dodajte šećer i aromu vanile. 

Umutite belanca u sneg i dodajte mleveni keks. 

Mutite jos minut. 

Zatim dodajte prosejano brašano i prašak za pecivo.

Špatulom dobro promešajte sastojke, da se sjedine.

Kalup (24 cm) obložite sa papirom za pečenje.

Smesu izlijte u kalup. 

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 C 15-20 minuta. 

Proverite čačkalicom da li je kora pečena. 

Viljuskom izbockajte vruć biskvit.Preko prelijte mleko. 

Sačekajte par minuta da biksvit upije mleko. 

Možete da ga premažete sa  eurokremom odmah ili kasnije kada se kora ohladi. 

Izvadite biskvit iz kalupa i odvojte ga od papira za pečenje.

POSLASTICA ZA ČISTU PETICU Kremasta princes torta, sa preukusnim filom i biskvitima sa keksom

Foto: Youtube/Printscreen

 

Krem:

Stavite 500 ml mleka da se kuva. 

U činiji umutite žumanca sa šećerom, aromom vanile, pudingom, mlekom u prahu i 200 ml mleka. 

Smesu sipajte u provrelo mleko.

Kuvajte na šporetu, uz konstantno mešanje, dok se smesa ne zgusne.  

Sklonite sa ringle , pa fil prekrijte sa  folijom.

Ostavite da se ohladi. 

U ohladjen fil dodajte masalac.

Mikserom dobro izmutite sastojke.

Filovanje torte:

Stavite obruč kalupa oko biskvita, premazanog sa eurokremom. 

Preko premažite polovinu krema. 

Keks umačite u mleko i poredjajte preko.

Premažite ostatak krema preko keksa. 

Ostavite najmanje 3 h u frižideru da se torta stegne.

Nakon toga tortu oslobodite od kalupa i dekorišite.

Prijatno!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading