UKUSNO I ZDRAVO Slasne, punjene tikvice iz rerne, obrok za čistu desetku
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci:

2 tikvice

300 gr  pilećeg mesa
300 gr šampinjona
1 šargarepa
1 crni luk
1 čen belog luka
400 ml paradajz soka
so i biber
 mirođija

Priprema:

Očistiti tikvice, preseći na pola pa kašikom izvaditi seme.

Iseckajte crni luk pa stavite da se malo prodinsta sa vodom i malo ulja, pa dodajte pileće meso iseckano na sitne kockice, da se malo prodinsta. 

Kada je polu  kuvano dodajte šampinjone iseckane na kockice, izrendanu šargarepu i beli luk.

Ako je potrebno dodajte malo vode i  prodinstajte sve zajedno.  Na kraju dodajte so i biber po ukusu, kao i mirodjiju.

U pouljenu tepsiju stavite tikvice, posolite ih i napunite izdinstanom smesom.

Uspite okolo paradajz sok i poklopite aluminijumskom dolijom. Odgore po želji možete narendati sir.

Stavite da se peče 30 minuta na 200 stepeni, pa sklonite foliju i ostavite da se još malo zapeče.

Poslužite toplo.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading