UKUSNO I ZDRAVO Slasne, punjene tikvice iz rerne, obrok za čistu desetku
Sastojci:
2 tikvice
300 gr šampinjona
1 šargarepa
1 crni luk
1 čen belog luka
400 ml paradajz soka
so i biber
mirođija
Priprema:
Očistiti tikvice, preseći na pola pa kašikom izvaditi seme.
Iseckajte crni luk pa stavite da se malo prodinsta sa vodom i malo ulja, pa dodajte pileće meso iseckano na sitne kockice, da se malo prodinsta.
Kada je polu kuvano dodajte šampinjone iseckane na kockice, izrendanu šargarepu i beli luk.
Ako je potrebno dodajte malo vode i prodinstajte sve zajedno. Na kraju dodajte so i biber po ukusu, kao i mirodjiju.
U pouljenu tepsiju stavite tikvice, posolite ih i napunite izdinstanom smesom.
Uspite okolo paradajz sok i poklopite aluminijumskom dolijom. Odgore po želji možete narendati sir.
Stavite da se peče 30 minuta na 200 stepeni, pa sklonite foliju i ostavite da se još malo zapeče.
Poslužite toplo.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)