Nema ko je ne voli: Štrudla sa makom
Foto: Shutterstock

Sastojci
Za testo:

  • 500 g brašna
  • 250 ml mleka
  • 30 g kvasca
  • 1 jaje
  • 1 žumance
  • 50 g šećera
  • 50 g otopljenog maslaca

Za fil:

  • 500 g maka
  • 200 g šećera
  • 1,5 šolja mleka

Za premaz:

  • 1 jaje

Priprema

U mlakom mleku razmutiti kvasac i šećer. Onda dodati ostale sastojke za testo i umestiti.

Ostaviti da odstoji 20-ak minuta. Onda podeliti na 3 dela. Za fil pomešati mak i šećer. Mleko zagrejati skoro do vrenja. Dodavati u mak i šećer iz par puta. Ne sve od jednom i lepo mešati.

Testo razvući pa premazati filom i uviti u rolat. Zagrejati rernu na 200 stepeni. Pleh obložiti pek papirom ili premazati uljem, pa staviti štrudle. Premazati iz umućenim jajetom i staviti da se peku dok lepo ne porumene.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading