kuvani krompir
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Krompir bez guljenja detaljno operite, nemojte uklanjati koru jer ona sadrže veliku količinu vitamina C i B, kalijum, kalcijum, gvožđe, fosfor, bakar, sumpor, kao i fitonutrijente i organska jedinjenja.

Kako se priprema tečnost?

Dakle, krompir ne treba guliti, već samo dobro oprati i ukloniti "okca".

Sastojci za 4 porcije:

  • 2 velika krompira
  • 2 čaše vode
  • po želji i drugo povrće (celer, spanać, kupus)

Priprema:

Isecite krompir na male komade. Dodajte vodu i kuvajte 2-3 minuta. Procedite tečnost, ostavite da se prohladi, pa stavite frižider na 2-3 sata. Promešajte i možete da je pijete.

Za šta je sve dobar "sok" od krompira?

Koža

Pomaže kod problema sa suvom kožom, kod bora, staračkih pega. Iznutra dobro vlaži kožu, pomaže protiv psorijaze, ekcema, akni, štiti kožu od infekcija. Samo sačekajte da se tečnost ohladi i popijte.

Kosa

Ova tečnost pomaže i protiv peruti, kao i upala. Nanošenjem na kosu od korena do vrhova poboljšaćete sjaj kose, a ukoliko imate kovrdžavu ili talasastu kosu, pomoći će da se lokne lakše formiraju. Nakon nanošenja na kosu, ostavite da odstoji 10-20 minuta pre ispiranja.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading