Podstaknite rast: Poštujte ova pravila ako želitr zdravu i negovanu kosu
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Iako se rast kose najčešće pripisuje genetici, to ne znači da na njega ne možete da utičete, a osim nekoliko ključnih trikova, jednako je važno da se naoružate strpljenjem i adekvatnim proizvodima.

Ne treba da zanemarite ni ostale faktore: hormonski disbalans, stres, preteranio izlaganje kose aparatima visoke toplote, i sl. To sve mogu biti uzroci lošeg kvalitet vlasi, opadanja i sporijeg rasta.

Influenserka Monique M Rapier, čije savete o nezi kose prati gotovo 150 hiljada ljudi, podelila je video u kom je korak po korak objasnila kako je od tanke i beživotne kose došla do bujne i guste kose.

U 6 koraka objasnila je šta koristi za rast kose:

  • Barem dva puta nedeljno masira kosu uljem koje podstiče rast kose, a onda tu masku ostavim preko noći. Ulja koja koristi su: ricinusovo ulje, ulje crnog kima ili ulje ruzmarina.
  • Spava sa svilenim šalom ili svilenom jastučnicom.
  • Suši kosu samo do ispod uva. Ovaj trik ne samo da pomaže da se vaša kosa ne uvija, već i omogućuje da vam kosa raste bez ikakvog oštećenja.
  • Konzumira biotin i toplo ga preporučuje svima jer pomaže u jačanju kose.
  • Otkrila je da njenoj kosi treba više proteina i počela da koristi rižinu vodu koja podstiče rast.
  • Šampon za dubinsko pranje koristi jednom nedeljno. Upravo ovaj šampon pomaže da vaša kosa bude zdrava, a zatim podstiče normalan ciklus rasta kose.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading