FILM NEDELJE „One su bombe“
Foto: Promo/Schutterstock
One su bombe

Foto: IMDB

 

 

petak

23.00 Prva

One su bombe

Film donosi priču o tome kako su zaposlene dame televizijske kuće Foks njuz odlučile da kažu istinu o dugogodišnjem direktoru te kuće Rodžeru Ejlsu, koji je godinama, bez posledica, seksualno napastvovao i uznemiravao žene koje su radile za Foks njuz. Podnele su optužbe za seksualno uznemiravanje, a u zamenu za tišinu im je ponuđena velika svota novca - ono što je krenulo iz tišine postala je prava bomba. Uloge: Nikol Kidman, Šarliz Teron, Margo Robi, Džon Litgou.

Golem iz Lajmhausa

Foto: IMDB

 

 

petak

21.00 Cinemania

Golem iz Lajmhausa

Džon, inspektor Skotland jarda, ima zadatak da reši slučaj ubistva u četvrti viktorijanskog Londona po imenu Lajmhaus. Žrtva trovanja je dramski pisac Džon Kri, a njegova žena, zabavljačica Elizabet, osumnjičena je za ubistvo. Inspektor vrlo brzo otkriva da slučaj nije nimalo jednostavan. Uloge: Juan Makgregor, Lea Sedu, Teo Džejms.

Manderlej

Foto: IMDB

 

 

petak

23.30 RTS2

Manderlej

Nakon „Dogvila“ u velikom ciklusu Larsa fon Trira biće prikazan „Manderlej“, drugi deo priče o Sjedinjenim Državama kao zemlji mogućnosti, snimljen 2005. godine. Pomirivši se sa svojim ocem, Grejs s njim odlazi na jug. Auto staje negde u Alabami u blizini čelične kapije Manderleja. Mlada crnkinja usplahireno kuca na prozor kola i Grejs, ne poslušavši oca, kreće za njom i prolazi kroz kapiju. Stigavši u Manderlej, Grejs se suočava sa stvarnošću gde ropstvo nije ukinuto i da postoji beli gospodar sa crnim robovima. Uloge: Brajs Dalas, Isak de Bankole, Deni Glover, Viljem Defo.

Pravednik

Foto: IMDB

 

 

petak

22.35 UNA TV

Pravednik

Makol veruje da je ostavio za sobom svoju tajanstvenu burnu prošlost i počinje da vodi nov, spokojan život. Ali kad sretne Teri, devojku koju kontrolišu izuzetno nasilni ruski gangsteri, ne može da sedi skrštenih ruku i mora da joj pomogne. Naoružan umećem ratnika koje mu dozvoljava da se osveti svima koji maltretiraju bespomoćne, u njemu se ponovo budi želja za pravdom. Uloge: Denzel Vošington, Kloi Grejs Morec.

Slučaj Kolini

Foto: IMDB

 

 

subota

21.00 B92

Slučaj Kolini

Advokat Kaspar suočen je sa spektakularnim slučajem koji mu je sud dodelio: brani 70-godišnjeg Italijana Frabricija Kolinija, koji je bez očiglednog razloga ubio industrijskog maga Hansa Mejera u berlinskom hotelu. Za Kaspara ovaj slučaj ima puno veću težinu od uobičajenog jer je Fabricijeva unuka Johana, koja na Fabricija gleda kao na svog oca, Kasparova ljubav iz detinjstva. Takođe, advokat s druge strane klupe je legendarni Ričard Matinger. Kaspar mora da otkrije zašto je, od svih ljudi, Kolini ubio uglednog čoveka poput Mejera. Uloge: Elijas Mbarek, Aleksandra Marija Lara.

Mlada krv

Foto: IMDB

 

 

Subota

20.05 RTS2

Mlada krv

Tokom svoje šestomesečne kazne u australijskom zatvoru Džej Ar upoznaje pametnog i zagonetnog Brendana Linča. U zamenu za zaštitu u zatvoru Džej Ar obećava da će da pomogne Brendanu da pobegne iz zatvora i u dogovoru s uticajnim Semom Lenoksom organizuje bekstvo iz zatvora za njih dvojicu i još par zatvorenika. Džej Ar biva nagrađen za svoje napore i počinje novi život na visokoj nozi, ali biva sve više uvučen u Brendanov svet kriminala. Milioni su u igri, a Džej Ar biše ne zna kome sme da veruje. Uloge: Juan Mekregor, Brenton Tvajts, Alisija Vikander.

Martovske ide

Foto: IMDB

 

 

subota

21.00 BLIC TV

Martovske ide

Film osvetljava poslednje dane predsedničkih izbora u Ohaju, kada sekretar za odnose s javnošću bude uključen u politički skandal koji može da utiče na plasman njegovog kandidata. On postaje predmet manipulacije starijih operativaca, ali i zavodljivog potencijala jednog stažiste. Uloge: Rajan Gosling, Džordž Kluni, Filip Simor Hofman.

Čistač

Foto: IMDB

 

 

Nedelja

21.00 B92

Čistač

Tom Katler je bivši policajac koji je opsednut čistoćom, pa iz tog razloga osniva samostalni posao gde radi kao čistač mesta zločina nakon uviđaja policije. On ne smatra ovaj posao stresnim ili neobičnim, već sasvim rutinskim. Međutim, kada se nakon jednog posla vraća u kuću kako bi vratio ključ, susreće se sa suprugom žrtve. Ona očigledno ne zna za tragičan slučaj svog supruga, već veruje da je nestao i da će ga pronaći. Tom shvata da je i on neposredno umešan u zataškavanje ubistva, pa zajedno sa svojim bivšim partnerom Edijem Lorencom kreće u istragu. Uloge: Ed Haris, Samjuel L. Džekson, Eva Mendez.

Smrtonosni talac

Foto: IMDB

 

 

nedelja

22.00 Prva PLUS

Smrtonosni talac

Samohrani otac i bivši marinac Kajl Snouden krenuo je na posao. On radi u socijalnoj službi i brine o mnogim mališanima bez roditeljskog staranja. Ipak, na putu do posla on će se naši u talačkoj situaciji. Naime, kada poseti prodavnicu svog poočima, upadaju obesni kriminalci. Uloge: Tajer Gibson, Džon Malkovič, Kristofer Brakus.

Asteriks i Obeliks u Britaniji

Foto: IMDB

 

 

nedelja

20.05 RTV1

Asteriks i Obeliks u Britaniji

Godina je 50. p. n. e. a Cezar je gladan novih osvajanja. Kao vođa slavnih legija, odlučiće da napadne ostrvo koje se nalazi na samom kraju poznatog sveta, misterioznu zemlju pod imenom Britanija. Pobeda je brza i zagarantovana. Mada… Jedno maleno selo uspeva da se odbrani, ali njihova snaga posustaje, pa će Kordelija, kraljica Britanaca, odlučiti da pošalje svog vernog oficira Lepitoraksa da potraži pomoć od Gala, u još jednom malenom selu koje je poznato po svom otporu prema najezdi Rimljana. Kad Lepitoraks dođe po pomoć, Gali će odlučiti da mu daju bure s njihovim čuvenim magičnim napitkom, a Asteriks i Obeliks će ga ispratiti do Britanije. Uloge: Žerar Depardje, Eduar Baer, Fabris Lišini.

Mimo zakona

Foto: IMDB

 

 

ponedeljak

20.00 PRVA PLUS

Mimo zakona

Demijan je na uslovnoj slobodi, ali pronalazi stare ortake kako bi pronašao novac. Plen iz poslednje akcije, zbog koje je završio u zatvoru je zakopan, ali pre čitave decenije. Demijana je tada uhapsio šerif Taker. Uloge: Luk Gos, Val Kilmer.

Odmetnice

Foto: IMDB

 

 

utorak

21.00 Prva

Odmetnice

Krajem 19. veka Divlji zapad vlada i u Meksiku. Sara, kćerka bogatog bankara, i Marija, devojka iz seljačke porodice, nisu imale ništa zajedničkog dok im porodice nisu uništene, kad im je nezakonito oduzeta zemlja od banke iz Njujorka. Njih dve su odlučne u osveti i pretvaraju se u pljačkašice koje napadaju podružnice njujorške banke, a ubrzo postaju poznate kao odmetnice... Uloge: Salma Hajek, Penelope Kruz.

U sivoj zoni

Foto: IMDB

 

 

sreda

20.00 PRVA PLUS

U sivoj zoni

Nakon što je pljačka pošla po zlu, kriminalac se zabarikadirao u WC-u na odmaralištu. Okružen policijom i boreći se s halucinacijama, mora odugovlačiti dovoljno dugo da osmisli plan i sakrije dragulje koje je ukrao. Uloge: Aleksander Ristić, Markus Džons, Anđela Nordeng.

Plaćenik

Foto: IMDB

 

 

četvrtak

23.45 Prva

Plaćenik

Nakon što je nečasno otpušten iz marinaca, Džejms Harper pridružuje se paravojnoj organizaciji kako bi mogao da izdržava svoju porodicu, a radeći jedini posao koji zna. Sa svojim timom odlazi u Berlin na tajnu misiju u kojoj istražuju misterioznu pretnju, ali odjednom svi ga napuštaju i počinje lov na njega usred Evrope. Dok se bori za goli život, nastoji da otkrije motive onih koji su ga izdali. Uloge: Kris Pajn, Džilijan Džejkobs, Ben Foster.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading