televizor
Foto: Promo/Schutterstock
Prvo polufinale Pesme Evrovizije – Teja Dora peva za Srbiju

Promo RTS

 

 

21.00 RTS1

Prvo polufinale Pesme Evrovizije – Teja Dora peva za Srbiju

Malme je ovogodišnji domaćin Pesme Evrovizije i to zahvaljujući Lorin koja je donela pobedu Švedskoj već sedmi put, što je osim Irske čini najtrofejnijom na ovom muzičkom takmičenju. U prvom polufinalu, takmičari iz 15 zemalja boriće se za deset mesta u velikom finalu. Naša Teja Dora nastupa u prvom polufinalu sa pesmom „Ramonda“ druga po redu. Direktan prenos od 21 čas na RTS 1, RTS Svet, prvom programu Radio Beograda i platformi RTS Planeta. U Malmeu će se, pod uspostavljenim trajnim sloganom „Ujedinjeni muzikom“, za titulu najbolje pesme Evrope boriti takmičari iz 37 zemalja. Po 10 najboljih pesama iz oba polufinala plasiraće se u veliko finale u kojem su se automatski plasirali prošlogodišnji pobednik Švedska i zemlje „velike petorke“.

Takovska 10

Promo RTS

 

 

20.00 RTS1

Takovska 10: Kina i Srbija, četvrt veka posebnih veza

Kako se čelično prijateljstvo Kine i Srbije izdiglo iz ruševina kineske ambasade u Beogradu, zašto je Srbija Kini važna, šta Srbija od Kine može da očekuje, tema je emisije „Takovska 10“.  Pre tačno 25 godina, 7. maja 1999, NATO je bombardovao zgradu ambasade Narodne republike Kine u Beogradu, usmrtivši tom prilikom troje kineskih novinara. Taj pogodak bio je jedan od najvećih NATO promašaja tokom agresije na SRJ, barem prema rečima NATO rukovodilaca, jer je meta, navodno, bila zgrada SDPR-a koja se nalazi nekoliko stotina metara dalje. Može li se taj dan smatrati prelomnom tačkom kada su odnosi Srbije i Kine dobili posebnu težinu kakvu Kina ne deli ni sam jednom državom regiona ili Evrope? Kako su se odnosi razvijali u godinama koje su usledile, na čemu se zasnivaju danas, koliko ima simbolike u činjenici da predsednik Kine Si Đin Ping u posetu Srbiji dolazi u tako posebnom trenutku? O tome u emisiji „Takovska 10“ govore profesorka FPN u Beogradu, Dragana Mitrović, saradnik Instituta za međunarodnu politiku i privredu, Aleksandar Mitić, i istoričar Predrag Marković. Urednik i voditelj je Zoran Stanojević.

 

Let iznad kukavičjeg gnezda

Promo

 

 

21.00 B92

Let iznad kukavičjeg gnezda

Osuđen zbog silovanja, Mekmarfi prebačen je u psihijatrijsku bolnicu, gde grupna terapija bolničarke Rejčed i velike doze lekova, prvenstveno umirujućih sredstava, oduzimaju pacijentima individualnost i svaku želju da išta promene. Mekmarfi se s tim ne miri i pokušava da povede pobunu protiv strogih često i besmislenih normi, no time dolazi u sukob s Rejčed i sistemom koji ona predstavlja. Uloge: Džek Niklson, Deni DeVito.

Poljubac zmaja

Promo

 

 

23.20 Prva

Poljubac zmaja

U spektukalarnoj akciji po scenariju Lika Besona, Džet Li glumi tajnog agenta kineske vlade Liu Jiana, koji odlazi u Pariz sa zadatkom da pomogne tamošnjim snagama. Komandant policije Ričard ga međutim grubo prevari i Liu upada u klopku. Optužen za ubistvo, koje nije počinio i primoran da se krije u nepoznatom gradu, za pomoć se obraća Džesiki, Amerikanki, koju Ričard već dugo prisiljava na prostituciju, tako što joj ćerku drži zatvorenu u sirotištu. Uloge: Džet Li, Bridžet Fonda.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading