MEDA
Foto: Printscreen/Printscreen

Nedaleko od stambenog kompleksa u okrugu Bunkomb, primećena je grupa navodnih turista koji su želeli da naprave dobar selfi sa medvedićima.

Na snimku se vidi kako stoje pored ograde, dok jedna osoba drži medvedića i slika se, dok druga poseže u krošnju i uzima životinju u ruke.

Autor ovog neobičnog snimka nije poznat, ali su vlasti brzo reagovale nakon što je objavljen, prenosi Unilad.

Na lice mesta je stigla biolog Ešli Hobs iz Komisije za specijalne projekte Severne Karoline. Ona ističe da je zatekla jedno mladunče, dok se na snimku vide bar dva.

"Mladunče je bilo mokro i hladno, pa smo ga smestili u ustanovu za rehabilitaciju. Verovatno je imalo prilično traumatično iskustvo", izjavila je.

Hobs dodaje da je ljudima ukazano na neodgovorno i potencijalno opasno ponašanje, posebno kada je mladunče odvojeno od majke.

"Sve zbog selfija. Žao mi je medvedića. Žao mi je zbog neznanja tih ljudi. To je potpuna sebičnost", kazao je Džodi Vilijams, osnivač organizacije "Help Asheville Bears".

Na društvenim mrežama mogu se naći brojni komentari ogorčenih korisnika.

"Ko je odgajao te ljude? Kakvo nepoštovanje prema divljim životinjama. Nadam se da postoji način da ih optuže", napisala je jedna osoba.

Druga se nadovezala: "Imali su sreće što mama medvedica nije izašla i naučila ih pameti".

(telegraf.rs

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading