Faton Hajrizi
Foto: Alo/Foto: Facebook/ Printskrin

Lažno kosovsko ministarstvo je saopštilo da advokat porodice Hajrizi Arijanit Koci, uz podršku Kancelarije za vezu Kosova u Srbiji, sprovodi postupke za preuzimanje tela iz mrtvačnice u Loznici i njegovo donošenje na Kosovo. 

- Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore obaveštava javnost da je danas Okružno tužilaštvo u Beogradu dalo dozvolu za preuzimanje tela kosovskog državljanina, ubijenog u Loznici u Srbiji. Advokat porodice Hajrizi Arijanit Koci, uz podršku Kancelarije za vezu Kosova u Srbiji i ambasadora Jašarija, sprovode procedure za preuzimanje tela iz mrtvačnice u Loznici kako bi se ono prevezlo na Kosovo. Obaveštavaćemo vas o daljim medicinsko-pravnim procedurama za identifikaciju građanina Kosova od strane institucija Republike Kosovo - saopšteno je iz ove lažne institucije.

Advokat Koci je u objavi na Fejsbuku napisao da je "misija uspešno završena“. 

Faton Hajrizi je 6. jula pobegao iz Kazneno-popravnog zavoda u Smrekovnici i to je bilo njegovo deveto bekstvo iz zatvora. 

Pripadnici MUP Srbije likvidirali su Hajrizija u petak 19. jula u blizini Loznice, nakon što je u  ubio pripadnika granične policije Nikolu Krsmanovića, a ranio policajca Vjekoslava Ilića. 

Hajrizi je, kada ga je policija pronašla posle dvodnevne potrage, pucao na pripadnike policije, nakon čega je likvidiran.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading