Podrška teroristi
Foto: Printscreen/Printscreen

Alabanac Faton Hajrizi (39) sa Kosovo i Metohije, koji je počinio teroristički napad u Loznici, kada je usmrtio policajca Nenada Krsmanovića (34), a zatim pobegao, biće sahranjen danas na lokalnom groblju u mestu Klina kod Srbice! Njegov brat Artan Hajrizi, koji je i sam pripadnik zločinačke OVK, obavestio je prvi javnost o sahrani svog brata, a mnogi Albanci iz pokrajine prepremaju se za njegov ispraćaj kao da je preminuo heroj, a ne monstrum!

Kako smo ranije pisali, telo Fatona Hajrizija stiglo je u petak u ranim jutarnjim satima na Kosovo i Metohiju. U četvrtak uveče počeo je transport iz Loznice, oko 2 sata iza ponoći, pogrebno vozilo je bilo na Merdarama, a u ranim jutarnjim satima stiglo je telo u Prištinu. Advokat Arijanit Koci, kojeg je angažovala porodica, boravio je u Loznici zbog identifikacije, a zatim je u njegovoj pratnji telo i transportovano u Prištinu. Iako je izvršena obdukcija i identifikacija u Loznici, Albanci su to ponovo učinili u Prištini, jer ne veruju „zlim Srbima“ s obzirom na to da je po njihovom mišljenju očigledno preminuo dobrica koji je nastradao „na pravdi Boga“, a ne zato što je izvršio teroristički napad i čak šest ubistava.

Faton Hajrizi biće sahranjen danas u 14 sati na lokalnom groblju u okolini Srbice.

- Poštovana familijo, prijatelji i poznanici, sa velikim bolom i dubokom tugom obaveštavamo vas da će sahrana našeg sina obaviti 11. 8.  (nedelja) u 14 sati u Srbici, selo Klina. S poštovanjem, porodica Hajrizi - navodi se u objavi Artana Hajrizija, brata Fatona Hajrizija.

Kako saznajemo, veliki broj albanskih fašista, simpatizera i pripadnika OVK okuplja se u Srbici i priprema za ispraćaj zločinca, veličajući ga kao da je heroj, nazivajući ga čak patriotom. Postavljaju se transparenti sa njegovim likom i logom UČK, a inače još od njegove smrti, većini Albanaca sa Kosova i Metohije potpuno se pomutio razum od mržnje prema Srbima, pa Fatona opevaju u pesmama, tetoviraju njegovo ime i lik po telu i lepe nalepnice po automobilima.

Podsetimo, Faton Hajrizi je pripadnik OVK i poznati begunac koji je izvršio stravičan teroristički napad u Loznici, kada je usmrtio srpskog policajca Nikolu Krsmanovića (34), a ranio Vjekoslava Ilića (50). Zatim je kukavički pobegao u šumu, gde se skrivao, posle čega je ponovo otvorio vatru na našu policiju, kada je i neutralisan. Ubijen je 18. jula u ataru Banje Koviljače.  

Kao dečak počinio prvo ubistvo  

Faton Hajrizi je čak devet puta bežao iz zatvora, čak i iz američke baze Bondstil, a iza sebe ima čak šest ubistava. Kada je bio još maloletnik pristupio je u redove OVK, koja je činila stravične zločine nad Srbima, kada je usmrtio ruskog vojnika i pripadnika KFOR-a  Igora Nikolajevića Koršunova. Pucao je čak i na albanske policajce, a pola života je proveo po zatvorima.

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading