uroš blažić
Foto: Alo/Alo!/Masanori Jošida

 

Neposredno pre početka suđenja, roditelji su stigli u sud vidno uznemireni i na sebi su imali majice sa likovima stradalih mladića i devojaka uz poruku "živite". 

Glavni pretres je počeo prozivkom prisutnih, nakon čega je jedan od advokata predložio da se devojka koja je bila u taksiju koji je oteo Uroš Blažić ne saslušava na suđenju, jer je trudna, već da se u dokaznom postpuku pročita njen iskaz.

uroš blažić

Alo!/Masanori Jošida

 

 

Takođe, teško povređeni Nevena Vujić i Ivan Ivković zbog svog zdravstvenog stanja nisu u stanju da svedoče naveli su njihovi zastupni i zahtev je odobren. Njihove izjave će se čitati.

Ova odluka je usledila nakon predloga njihovih advokata da zbog zdravstvenog stanja se ne saslušavanju.

uroš blažić

Alo!/Masanori Jošida

 

 

- Sud povlači predlog da se ispitaju Ivković i Vujić - dodao je Konotar. 

- Usvaja se predlog da se sledeći oštećeni danas ne saslušavaju: Zoran Pavlović, Ivan Ivković, Jovica Stevanović, Damir Ružić, Teodora Stevanović, Damir Dukić,  i Mihajlo Milić  - rekla je sudija. 

uroš blažić

Alo!/Masanori Jošida

 

 

A potim je suđenje počelo.

Za govornicu je izašao Aleksa Đorđević koji je kobne večeri bio kod spomenika Ravni Gaj u selu Malo Orašje kada je Uroš Blažić pucao na nedužnu družinu koja se družila oko vatre.

Aleksa Đorđević: Ostajem pri svemu što sam ispričao u tužilaštvu.

Na pitanje tužioca Ivana Kontara da li se i dalje oseća loše, on navodi da mu je ovo promenilo život. Nakon ovoga pridružio se krivičnom gonjenu i zatražio imovinsko pravni zahtev.

Posle Đorđevića za govornicu je izašao svedok Milan Milovanović, otac ubijenog Lazara Milovanovića i naveo je da ostaje pri svemu što je rekao u tužilaštvu.

Milan Milovanović: Ostajem pri svemu što sam rekao.

Kako je naveo pridružuje se krivičnom gonjenu i zatražio imovinsko pravni zahtev. Inače, nekoliko dana pre godišnjice zločina nesrećni čovek je završio u bolnici i jedva preživeo, ali se danas pojavio na suđenje.

BONUS VIDEO: 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading