Foto: Masanori Jošida/ Vladimri Marković
Foto: Alo/Foto: Masanori Jošida/ Vladimri Marković

 

Uroš Blažić je na jučerašnjem suđenju tokom davanja izjave, priznao je da je 4. maja prošle godine ubio devet i ranio 12 osoba u selima Malo Orašje i Dubona, dok je njegov otac Radiša Blažić negirao da je oružje koje je pronađeno nakon masakra njegovo.

Uroš je tokom svog svedočenja izneo i da je koristeo steroide i da je kako je tvrdio bio u sukobu sa jednom od žrtava.

 Tokom današnjeg suđenja  svedoče članovi porodice ubijenih

Za govornicu je izašao Nikola Mitrović iz Malog Orašja koji je bio teško povređen u masakru, a nekoliko meseci kasnije imao je tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je jedva preživeo. Jedva hodajući i još teže pričajući uspeo je da navede da ostaje pri svemu što je ispričao u istrazi.

Na pitanja tužioca Ivana Konatara naveo je da je Uroš Blažić overavao svoje žrtve i da je prilazio na nekih pet ii šest metara od žrtve kako bi bio siguran da je ubio.

Goran Stevanović otac ubijenog Nemanje Stevanovića iz Malog Orašja došao je za govornicu u crnoj majici sa fotografijama ubijenih žrtava. Naveo je da ostaje pri svemu što je do sada rekao u smederevskom tužilaštvu.

Goran Stevanović: Hteo bih samo da dodam vezano za overavanje žrtava, nisam video lepo tu noć, ali sam sutra došao na lice mesta kod spomenika Ravni Gaj. Ubica se okrenuo i overavao ih je, to se vidi na mecima u velikom drvetu.

Tužilac je zatim pitao Gorana Stevanovića da li je njegov sin bio u nekom sukobu sa okrivljenim, ali je on naveo da nije. Takođe, pridružio se krivičnom gonjenju i imovinsko pravnom zahtevu i traži da dobije 100.000 evra po čoveku porodice.

Svedok je zatim zamolio sudiju da se obrati okrivljenima, što mu je ona i dozvolila.

Goran Stevanović: Ovog skota ne znam, a tebe znam, sedeli smo zajedno na veseljima. Kunem vam se, seme vam se zatrlo. Juče slušam o tvojim činovima, pa ti si stvorio skota koji nam je pobio decu. Hvala vam sudija što ste dozvolili da ovo kažem.

BONUS VIDEO: 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading