uroš blažić
Foto: Alo/Alo!/Masanori Jošida

 

Uroš Blažić je na jučerašnjem suđenju tokom davanja izjave, priznao je da je 4. maja prošle godine ubio devet i ranio 12 osoba u selima Malo Orašje i Dubona, dok je njegov otac Radiša Blažić negirao da je oružje koje je pronađeno nakon masakra njegovo.

Uroš je tokom svog svedočenja izneo i da je koristeo steroide i da je kako je tvrdio bio u sukobu sa jednom od žrtava.

 Tokom današnjeg suđenja  svedoče članovi porodice ubijenih.

Milosav Torodović, otac Dalibora Todorovića stao je za govornicu.

- Ostajem pri svojoj izjavi.

Tužilac Ivan Konatar:

Da li imate saznanja da porodica ima oružje?

- U selu se pričalo da ima odužja da pobije pola sela, ako se zarati.
Todorović se potom osvrnuo na ponašanje Blažića.

- Treba da mu se odseče glava, na Trgu republike, za primer - rekao je Milosav Todorović.

Majka Dalibora Todorovića, Danijela Vujić izašla je za govornicu, kako bi dala svoj iskaz, jer ga nije davala u Tužilaštvu.

- Moj sin je tog jutra otišao na posao. Radio je u EPS Mladenovac, imao je polaganje za kamion, odvozio je zadnji čas. Mojoj majci, njegovoj baki nije bilo nešto dobro, kupovao joj je lekove. Večerali smo, gledali smo Partizan. Onda mi je rekao idem do školskog na 15 minusta. Posle sam čula pucanj rafal, Miša mi je rekao, neko se možda oženio. Čula sam još jedan. Ja nisam imala vremena da uđem u kamion. Dozivala sam Dačo sine. Tamo je bilo mnogo ljudi. Kada sam ušla u dvorište, videla sam da leži između klupe i stola. Uzeli smo Daču, stavili ga u krilo. Majica mu se podigla, i videla rane po stomaku. Pritiskala sam mu ranu da ne iskrvari. Moj Dača je umro 45 minuta, toliko su ga reanimirali. Dača mrava nije zgazio. 

Onda se okrenila ka Urošu i Radiši i rekla:

- Uroše, Radiša imaš ti unuka, seme ću da vatrem. Seme ću da Vam zatrem, sve sam izgubila. Meni je moj sin bio i sin i ćerka i prijatelj, sve!

Milica Ivković, majka Ivana Ivkovića, koji je bio maloletan kada je ranjen stala je pred govornicu.

- Ostajem pri izjavi. I dodala bi da nam se razjasne stvari. Mi smo juče čuli toliko laži o njima. Taj isti Radiša i njegov sin monstrum su zlostavljali meštane. Sve su sklanjali. Da su za nešto odgovarali, ovo se ne bi desilo. Oni su nas matletirali. Uroš nije imao dinare. Moj sin je mene pitao da li može da da Urošu patike jer nije imao. Moj sin je plaćao za njega. Uroše, pogledaj me! Ja sam ti komšinica, oni su ti niko ni ništa. Čime je Ivan zaslužio? U njega si pucao poslegnjeg! Da li ti je krivo? Petaest meseci bola, je moj sin ležao zbog tebe (dok gleda Urpša) u bolnici. Uroš ih je sve tukao, tukao je i oca i majku i dedu. Pitam se gde su ti stanovi Radišini o kojima se hvalio. On ništa nije znao ni o kamionima, ni da su mu bili u dvorištu. Nije znao da je za Đurđevdan pucao. Stalno je pucao. Znamo šta su sve pokušavali, i znam da su imali zaštitu. Nas godinu dana vređa sve ovo. Ovaj otac ovde pričao je u selu da im je za 18. rođendan kupio pištolj - rekla je Milica Ivković, majka ranjenog Ivana.

Milan Ivković iz Dubone, otac Ivana Ivkovića, koji je bio maloletan kada je ranjen stao je pred govornicu.- Ostajem pri prethodnoj izjavi. Želeo bi da se razjasni šta su kamioni izvezli iz njihovog dvorišta?

- Ja bi želeo da Vas sutra puste, pa ćemo mi to da rešimo

Sud konstatuje, da se današnji pretres prekida. Sutra nastavak u 10. sati

 

BONUS VIDEO: 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading