DRAKULA PRIZNAO DA JE DIGAO U VAZDUH PORŠE LAZARA VUKIĆEVIĆA Bio je ljut zbog njegove bahate vožnje
Foto: Printscreen/Foto: privatna arhiva

Lazar je postao poznat po napadu na Nikolu Vavića, brata Aleksandra Vavića, koji je bio vođe navijačke grupe „Alkatraz“, a ubijen je 14. novembra 2020. u vikendici strave u Ritopeku, kada ga je grupa Veljka Blivuka i Marka Miljkovića namamila porukama sa Skaja.

U sudnici Specijalnog suda u postupku protiv kriminalne grupe na čijem su čelu, prema optužnici, bili odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer, prikazani su snimci sa sigurnosnih kamera iz Riječke ulice u kojoj je bio „porše“.

Na snimku se vidi kako osoba koja ima crne naočare, crni šešir, žute rukavice, bele rukave ispod crnog prsluka, spušta ranac, vadi nešto iz njega i u rukama nosi nešto pravougaonog oblika - rekla je sudija Svetlana Aleksić.

policija

Ilustracija, Foto Nenad Vujanović

 

Na narednom snimku, vidi se kako ista osoba prilazi „poršeu“. Dok se savija pored automobila, spada mu kapa koju potom vraća i postavlja nešto ispod vozila. Potom ustaje, sa zemlje uzima ranac koji je prethodno spustio i udaljava se od automobila.

- Ja sam osoba sa snimka koja postavlja eksplozivnu napravu. Ovo na snimku je „porše“. Vidi se da sam došao peške i da na leđima nosim ranac. Nije me dovezao nikakav automobil, kako se navodi u optužnici. Kratko i jasno. Jasno je da sam izvadio eksplozivnu napravu koju sam postavio - rekao je Drakula.

Na pitanje sudije, gde je nabavio eksplozivnu napravu, Drakula nije želeo da odgovori.

Drakula je priznao da je postavio eksploziv, ali je tvrdio da je vodio računa da Vukićević niti bilo ko drugi ne bude povređen. Naveo je i da mu je dobacio:  „Druže, ostao si bez poršea“. Kao motiv zbog kojeg je postavio eksploziv naveo je „da je bio ljut na Vukićevića zbog njegove bahate i nasiliničke vožnje“.

Na jednom od snimaka vidi se kako Lazar Vukićević izlazi iz dvorišta ispred kog je parkiran „porše“, potom se vraća i zastaje ispred kapije. Kamere su snimile stravičnu eksploziju, u kojoj je prednji deo poršea gotovo potpuno uništen, a oštećeno i vozilo ispred. Na kamerama se vidi da je Vukićević bio u neposrednoj blizini, a potom i kako se u trenutku eksplozije savija i trči u suprotnom pravcu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading