Vukan I.
Foto: Alo/Foto: Politika

Dečak Vukana I. (6), koji je tragično preminuo utapanjem u bazenu hotela "Konak" na Zlatiboru, preminuo je pre šest dana. Potresnom čituljom od unuka oprostila se njegova baka. 

- Mom voljenom i nikad prežaljenom Vukanu. Ko ti prekide bezbrižno detinjstvo, anđele moj. Ko zaustavi najlepši pupoljak u cvatu, lepoto moja - piše u čitulji koja je potpisana rečima "nema od bola, voli te tvoja baba Rada". 

Vukan I.

Foto: Politika

 

Takođe, danas je u istim novinama objavljena još jedna čitulja. 

Vukan I.

Foto: Politika

 

- Najlepši i najemotivniji naš Vuki.... Divili smo se od kada si se rodio tvojoj lepoti, plemenitoj duši i velikom srcu. Zauvek ćeš biti naša poslednja ljubav. Večita patnja za tobom srećice... Vole te tvoji: "Vuk, Banjo, Neca, Senka, Miki i Aleks"- piše u čitulji.

Podsetimo, pumpa bazena prouzrokovala je smrt dečaka. Uprkos naporima prisutnih da dete izvuku iz vakuma, nisu uspeli.

- Do tragedije je došlo kada je dečak zaronio u dečiji bazen dubine oko 40 centimetara. Rešetka koja se nalazi na dnu, bila je pomerena iz zasad nepoznatog razloga. Pumpa koja se nalazi ispod, koja prečišćava vodu, stvorila je vakum, koji je uhvatio stomak dečaka. On je pokušao da izroni, ali nije uspeo, ostao je “priljubljen” za dno bazena. U međuvremenu, u bazen su uskočila dva muškarca koja su se nalazila u blizini, ali nisu uspeli da pomognu dečaku. Tek kada je došao treći, uspeli su, ali na žalost sve je već bilo kasno - rekao je izvor za “Alo!”.

Obdukcija je potvrila da je uzrok smrti davljenje, a telo dečaka je predato roditeljima. 

- Od njega će se sutra oprostiti porodica, prijatelji, komšije i rodbina. Niko ne može da veruje da se ovo dogodilo, za porodicu nema utehe. Dete je otišlo na odmor da se lepo provede, a vidi šta se desilo - rekao je jedan poznanik porodice. 

Podsećanja radi, prema nezvaničnim informacijama, Z.A. se tereti da nije obezbedio spasioca na bazenu, što je dovelo do tragedije. Šestogodišnji dečak V.I. iz Beograda utopio se pre šest dana oko 21 sat u dečijem bazenu hotela.

BONUS VIDEO: 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading