bazen
Foto: Alo/Foto: Alo/ilustracija

- Činjenica je da je bila neophodna rešetka na cevi u bazenu, koja je napravila vakum i kako se pretpostavlja dečaka prikovala za sebe. Prečnik te cevi je 120 mm, a razmak između pločica gde je trebalo da stoji rešetka je 160 mm - saznaje Informer od izvora bliskog istrazi.

Ova strašna tragedija se dogodila kada je šestogodišnji dečak otišao da se kupa u dečijem bazenu. U njegovoj pratnji je bila njegova baka, koja je bila na drugom kraju bazena. Njene povike čula su dva čoveka, koja su bila u bazenu za odrasle, odvojenom od dečjeg bazena i odmah su pritrčala u pomoć. Oni su pokušali da izvade dete iz bazena i jedva su ga odvojili od dna. Odmah je došla i Hitna pomoć, koja je nažalost mogla samo da konstatuje smrt deteta.

Posle izveštaja veštaka biće potvrđene ili otklonjene sumnje da li je vakum pumpa kroz cev prikovala dete za dno bazena. Sigurno je da tu nije postojala rešetka, kao i to da na bazenu nije bilo spasioca. Obdukcijom je potvrđeno da je smrt nastupila usled utapanja.

Policija je uhapsila Z. A. (65) iz Užica i menadžera hotela N. S. (47) iz Čajetine, kojima se na teret stavlja teško delo protiv opšte bezbednosti. Njima je posle saslušanja kod tužioca određen pritvor do 30 dana.

Naredne sedmice se očekuje saslušanje osumnjičenih pred Višim javnim tužilaštvom u Užicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading