Saobraćajna nesreća saobraćajka kola smrskana kola
Foto: Alo/S. STEPANOVIĆ

Broj poginulih u saobraćajnim nesrećama među mladima porastao je ove godine za trećinu, što ukazuje na hitnu potrebu za merama koje će poboljšati bezbednost na putevima, izjavio je načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević za beogradski medij. 

„Svako peto poginulo lice u saboraćajnim nezgodama je osoba mlađa od 30 godina. Najveći broj učesnika u saobraćaju stradao je u svojstvu vozača putničkog vozila (32 odsto), u svojstvu pešaka (21 odsto) i putnika u putničkim vozilima (19) odsto“, dodao je on.

Do narušavanja bezbednosti, rekao je Lakićević, došlo je početkom letnje sezone, budući da je od početka jula u saobraćajnim nezgodama poginula 181 osoba, što je gotovo dve osobe dnevno.

„U odnosu na isti period prošle godine, smanjen je ukupan broj saobraćajnih nesreća za oko 1,5 odsto, kao i broj povređenih za oko jedan odsto, međutim broj poginulih povećan je za devet odsto“, izjavio je on.

U tom periodu, kako je dodao, poginulo je devetoro dece, pri čemu su sva nastradala u svojstvu putnika u putničkim vozilima.

„Ovi tragični podaci dodatno naglašavaju potrebu za većim fokusom na bezbednost dece u saobraćaju, kao i za primenom strogih mera zaštite najmlađih putnika.

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading