Jovo Kecman
Foto: Privatna arhiva/Foto: Facebook

Iako se od tada ne zna šta se desilo sa Kecmanom, spekulisalo se da je njegov nestanak povezan sa grupom Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja. Kecmanovo ime našlo se na spisku nestalih za koje se sumnja da su žrtve ovog klana.

Naime u jednoj televizijskoj emisiji Bogdan Pušić, tadašnji načelnik Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova pročitao spisak osoba čiji se nestanci dovode u vezu sa ovom grupom, a na njemu se našao i Jovo Kecman. Pušić je tada rekao da se sumnja da niko od navedenih osoba nije među živima, premda za to dokazi još ne postoje.

Spisak žrtava

Spisak nestalih za koje se sumnja da su oteti a zatim i ubijeni, objavljen je posle nakon što je policija upala u nekoliko vikendica i štek-kuća koje su koristili Belivukovi ljudi. U jednoj od njih, u Ritopeku, sumnja se da su dovođene žrtve, da su mučene, a zatim njihova tela uništavana kako bi se oslobodili svih dokaza.

- Čuo sam od komšije, došao je i kazao mi je da se njegovo ime spominje na televiziji. Ja u to ne verujem, ne mogu da poverujem jer smo nas dvojica bili veoma bliski i siguran sam da bi mi se požalio jer je meni sve pričao. Jedino što je tih deset dana pred odlazak bio čudan, ali ništa više od toga - rekao je tada Kecmanov otac i dodao - Kako da se osećam kada sve to čujem? Samo što ne umrem, eto...

Nešto kasnije nestanak beogradskog fitnes trenera povezivan je sa još jednom kriminalnom grupom. Naime posle hapšenja 2022. pripadnika kriminalne grupe Nikole Vušovića, poznatog kao Džoni sa Vračara zbog tri brutalne likvidacije i pet pokušaja ubistva, postojale su spekulacije da su umešani i u nestanak Jova Kecmana.

- Postojala je osnovana sumnja da bi nakon hapšenja grupe "vračarci" moglo da se dođe i do određenih informacija o nestanku Jova Kecmana. Takođe, nije bilo isklučeno isključeno da bi neko od pripadnika mogao da ispriča svoja saznanja vezana za njegov nestanak, rakao je tada sagovornik Blica i dodao:

Poslednji put viđen u Malom Mokrom Lugu

- Inspektori su operativnim saznanjima došli do određene sumnje da je ova grupa inače, beogradska ispostava kavačkog klana na čijem čelu su odbegli Radoje Zvicer i Slobodan Kašćelan koji se nalazi u spuškom zatvoru povezana sa njeovim nestankom.

Otac nestalog Jove, Mile Kecman, ispričao je kako je izgledao njihov poslednji razgovora.

- Sedeo sam ispred kuće i igrao šah sa prijateljem. Sećam se tačno toga, došao je kod mene i rekao mi je da ide da se nađe se nekim drugom ostavio je telefon i sa sobom je poneo veću količinu novca i ličnu kartu. Poslednji put je viđen u Glavnoj ulici u Malom Mokrom Lugu u Beogradu, gde je kazao drugaru da ga ostavi jer treba sa nekim da se vidi. I to je poslednji put da je Kecman viđen - rekao je tada njegov otac Mile Kecman i dodao:.

- Uvek je bio na granici. Nažalost, nisam to mogao da sprečim. Nije voleo drogu i alkohol, ali je bio prevarant. Nije bio dobrica. Bio je i u zatvoru, zbog razbojništva, i voleo je da prevari. Recimo, uzme kola od nekoga, pa ih proda i zadrži pare za sebe, eto to je radio.

(Blic)

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading