Dragana Varagić
O. Bunić
Dragana Varagić
Dragana Varagić, Foto: O. Bunić

Dragana Varagić je 80-ih godina prošlog veka bila jedna od najpopularnijih mladih glumica u Jugoslaviji. Slavu joj je donela epizodna uloga izazovne pekarke jagodinke Simonović u filmu "Varljivo leto 68". A onda je otišla u Kanadu i jednostavno nestala s raspadom velike zemlje.

"Ne zovu me i ne viču mi više na ulici Jagodinka (smeh). Na tu ulogu danas gledam s osmehom. Dobila sam priliku da biram i njen akcenat i pesme koje će pevušiti. Mlada pekarka mi je draga jer je simpatična, nežna i komična", kaže Varagićeva i dodaje:

"Igrala bih je ponovo. Ona je bila nešto komično u mom repertoaru nakon tragedija i lokova koje sam igrala u Narodnom pozorištu. Izgledala bi isto da se snima danas jer je drugačije ne bih odigrala".

Slavku Štimcu je zavidelo pola Jugoslavije što je bio Draganin partner u "Varljivom letu":

"Nisam ga videla dugo. Obradovala sam se što se vraća u pozorište. on je izuzetan glumac i čovek kojeg mnogo volim. Delimo zajednička iskustva odlaska i povratka. Ne treba nam mnogo reči da se razumemo".

Nakon više od dve decenije Dragana se vratila u Beogad, a u utorak će zaigrati na sceni "Bitefa" u komadu "Odbrana gospođe Klito Measters", koju potpisuje i kao reditelj.

Varljivo leto
Legendarna scena iz filma "Varljivo leto 68", Foto: printscreen

 

Komentari (2)

sve

15.12.2015 01:31

Mož da glumi šta oće, ona je Jagodinka, pa Jagodinka.

Ivica

15.12.2015 08:11

Bravo Dragana, ova tvoja izjava dokazuje da si velika glumica. Izjava Tanje Bošković da se pokajala zbog uloge u filmu Okupacija u 26 slika me je razočarala pošto je to odličan film i u njenoj ulozi nije bilo nikakve vulgarnosti, naprotiv.