Otac Predrag Popović
Foto: Printscreen/Printscreen

Ovog puta, apelovao je na sve da imaju ikonu jasenovačkih mučenika u svojim domovima.

Ova ikona posvećena je Srbima i drugim narodima koji su stradali u logoru Jasenovac, a mučenici su kanonizovani u znak poštovanja prema njihovim žrtvama.

Popović je istakao važnost očuvanja sećanja na pretke koji su stradali za svoju veru, naglašavajući da je to izraz zahvalnosti i ponosa.

Ikona, kako kaže, može biti duhovni vodič – smiruje u trenucima besa i podseća na skromnost kada se osećamo zadovoljno.

,,Jako dobar nam je pokazatelj šta su oni imali i kroz šta su oni prošli, a šta mi imamo danas, oni su naše smirenje i ko god da dođe od stranaca i pita šta je ovo, mi ćemo da kažemo to su Srbi i druge nacije koji su ubijeni najgorom mogućom mukom poznatom na planeti.'' ispričao je Popović.

Kako je naveo, ovako se pred ikonom treba i pomoliti.

,,Kad god mislite da besnite, da vam nešto fali, pogledajte ikonu, smirićete se. Kad imate mnogo toga, pogledajte je, spustićete se. Ona će vas držati u balansu. '' poručio je na kraju.

Poručio je da ikona pomaže da se postigne duhovna ravnoteža i služi kao podsetnik na vrednosti i žrtve koje su prethodnici podneli.

BONUS VIDEO 

@alo_portal SLAVLJE U PORODICI JOKIĆ Nikolina mezimca dobila glavnu trku na 61. Ljubičevskim igrama #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fyp #foryoupage #viralvideo #viraltiktok ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading