Vladika Nikolaj Velimirović
Foto: Printscreen/www.youtube.com/Православна Духовност

U njoj se opisuje gorka smrt žene grešnice iz jedne bogate i ugledne kuće u selu, čija porodica nije poštovala verske običaje, niti pokazivala veru u Boga.

Ova žena, prema priči, živela je razuzdano, jureći za mnogim muškarcima, uključujući i svog devera, koji se zbog nje kasnije ubio.

Njena grešna dela, uključujući zanemarivanje svog muža na samrtnoj postelji i ubijanje nerođene dece, dovela su do tragičnih posledica.

Muž ju je prokleo na samrti, što je rezultiralo njenom strašnom bolešću, gde su joj se pojavile rane po telu koje su krvarile i gnojile.

U trenucima bolesti, žena je počela da vidi vizije dece koja su je progonila – simbolizujući decu koje je ubila dok su bila u njenom telu.

žena na samrti

Foto: Shutterstock

 

Uplašena i u agoniji, nije mogla da pronađe mir ni kroz ispovest. Kada je konačno odlučila da pozove sveštenika, njen jezik je bio vezan i nije mogla da izgovori svoje grehe.

Ova priča završava smrću te žene u užasnim mukama, i celo selo je bilo prestravljeno njenom sudbinom.

Vladika Nikolaj koristi ovu priču kao primer važnosti duhovnog života, praštanja, i pokajanja, naglašavajući da su greh i nepoštovanje Božjih zapovesti uzroci duhovne i telesne patnje.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading