mačka
Foto: Shutterstock

 Ako ih ne volite i ne cenite onako kako one smatraju da zaslužuju, malo je verovatno da će vas smatrati prijateljem. Njihova sposobnost procenjivanja ljudi nije slučajna; za razliku od nekih drugih životinja, mačke su pravi majstori u tome.

Mačke ne oklevaju da pokažu svoje mišljenje o ljudima i izraze svoje preferencije. Za razliku od ljudi, one retko greše u proceni ljudi. Veza između mačke i njenog vlasnika može biti vrlo duboka i emocionalna.

Mačke su često intuitivne i mogu prepoznati kada je njihovim vlasnicima potrebna podrška ili uteha. Njihovo prisustvo može ispuniti osećajem ljubavi i povezanosti.

Na primer, prijateljica koja je nedavno prošla kroz težak period u životu imala je mačku po imenu Lili, koja je uvek bila tu da je uteši.

mače iz zadruge

www.facebook.com/privatna arhiva

 

Kada bi se prijateljica osećala tužno ili neraspoloženo, Lili bi sela pored nje, nežno je milovala i pružala joj potrebnu utehu. Lili je tačno znala šta je njenoj vlasnici potrebno da se oseća bolje, što pokazuje da mačke imaju razvijen osećaj za emocionalne potrebe ljudi.

Mnoge priče vlasnika mačaka govore o tome kako su im mačke pomogle da se osećaju bolje – od ublažavanja glavobolja do normalizacije krvnog pritiska.

Mačke su poznate po svojoj sposobnosti da opuste ljude i pomognu im da spavaju, jer njihov ritmični zvuk disanja i umirujući pokreti pomažu ljudima da lakše zaspu i bolje se odmore.

U suštini, mačke nas podsećaju na važnost brige o sebi i prisutnosti u svakom trenutku. Njihova sposobnost da leče naš um, telo i dušu čini ih dragocenim članovima naših domova i izvorom ljubavi i podrške.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading