ružan čovek
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

U jednom selu u Italiji slavi se – ružnoća! Danijele Izabetini je ponosan na svoj Klub ružnih, koji ima vekovnu tradiciju i bori se protiv opsesije spoljašnjim izgledom. Takmičenje u ružnoći održava se svake godine uz mnogo pregovora, a lokalni heroj Danijele Izabetini, ili kako ga mnogi zovu Poldo, osvojio je titulu najružnijeg čoveka na svetu u 2019. godini.

Kako je ranije izjavio italijanskim medijima, voli to što nosi traku u bojama italijanske zastave i želi da je zadrži. Članovi Kluba ružnih se bore protiv opsesije fizičkim izgledom, a za one koji ne znaju klubu se može učlaniti svako, bio lep ili ružan.


Neverovatan je i podatak da klub ima 35.000 članova, a predsednik kluba Đani Aluiđi rekao je da je ružnoća vrlina, a lepota ropstvo.

"Svi se borimo protiv opsesije lepotom koja diskriminiše one koji nisu lepi. Oni trpe i moraju više da rade, a sve se vrti oko spoljašnjeg izgleda. Mi smo protiv toga i zalažemo se za druge vrednosti, kao što je lepota duha, inteligencija i ljupkost.

S druge strane, onaj koji je nosio titulu najružnijeg kaže sledeće: "Jednostavno sam ružan, baš ružan. Ne mogu to da promenim i ponosan sam na to. Pre 30 godina sam imao saobraćajnu nesreću i od tada sam imao nekoliko operacija, amputirana mi je i noga, tako da jmi je teško da hodam“, kaže Poldo.

Meštani kažu da je on njihov šampion i da im je drago što imaju takvog čoveka u blizini. "Nije ružan, naprotiv, znamo ga toliko dugo, njegova lepota dolazi iznutra. Ima divnu dušu", kratko su komentarisale komšije, prenosi Dojče vele.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading