porođaj
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Jedan dečak iz Padine želeo je da se rodi malo ranije i brže nego što su roditelji očekivali, te je nakon pucanja vodenjak mlade majke, porođaj krenuo brzo i sve bi to bilo manje dramatično da majka nije trebalo da se porodi u Beogradu, na Zvezdari.

Ali kako je novopečeni otac ispričao za portal "zdravopančevo", ko zna da li bi tako i bilo, da ga patrole policije nisu dvaput zaustavljale zbog prebrze vožnje.

- Supruzi je sinoć pola sata pre ponoći pukao vodenjak i porođaj se brzo odvijao, pa smo brzo krenuli na Zvezdaru, gde je trebalo da se porodi. Uhvatila me je panika i krenuo sam brže da vozim da bismo na vreme stigli u porodilište. Prva patrola policije me je zaustavila na raskrsnici Kovačica — Debeljača. Čim su videli šta se dešava, samo su mi rekli da vozim dalje. Nastavili smo istim tempom i na izlazu iz Crepaje, gde sam vozio brže nego što je dozvoljeno, jer je delovalo da će se supruga svakog časa poroditi, druga patrola me je ponovo zaustavila. Ja već nervozan i ljut, drsko sam rekao da mi se supruga porađa i da moram da žurim i oni su mi takođe dozvolili da produžim - priča u dahu novopečeni otac.

 

Gde su prva i druga, tu je i treća patrola

Na krivini pre Skrobare je stajao i treći policijski automobil pod rotacijom.

- Kako sam prošao, oni su krenuli za mnom. Već sam počeo da se nerviram uveren da će opet da me zaustavljaju. Međutim, oni su mi samo viknuli kroz prozor: "Pratite nas" i ja sam skontao da su im kolege zapravo javile da se u vozilu nalazi trudnica koja se porađa - dodaje otac.

"Scena je bila kao iz filma"

- Scena je bila kao iz filma. Uspeli smo jedan deo puta da snimimo da bi smo sinu jednog dana to pokazali. Stigli smo tačno na vreme i za sat vremena ja i supruga smo dobili zdravog i pravog sina. Prvo dete nam je, momak od 3,8 kilograma i 54 centimetara — zdrav i prav. Putem kući sam se nadao da ću sresti neku patrolu na mestima gde su te večeri stajali, da stanem i da se zahvalim na predivnom delu koje su učinili. Nažalost, nisam sreo nijednu patrolu, i sad mi je jako drago što mogu na ovaj način da se zahvalim policajcima koji su svoj posao uradili perfektno - završava otac za portal.

"O svemu je bio obavešten komandir"

Kako dalje piše portal, priču je potvrdio i kapetan policije Željko Grujić iz PU Pančevo.

- Građanina je u Crepaji radi rutinske kontrole zaustavila patrola saobraćajne policije sa kojom je bio i zamenik komandira saobraćajne policijske ispostave Pančevo. Kada im je građanin objasnio o čemu se radi, odmah mu je omogućeno da nastavi dalje. Zamenik komandira je o svemu izvestio komandira saobraćajne policijske ispostave Pančevo koja je sa patrolom policije građanina i njegovu suprugu sačekala na raskrsnici Crepaja – Kačarevo i službenim vozilom su ih sproveli uz upotrebu svetlosno signalnih uređaja kroz grad Pančevo sve do područja Policijske uprave za grad Beograd - rekao je Grujić i dodao da im je "drago što je porođaj prošao uspešno i što je sve završeno u najboljem redu".

(Zdravo Pančevo)

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading