Seka iz Srebrenice
Foto: Printscreen/www.youtube.com/Bosanska Sehara

 Uprkos mnogim pokušajima da pronađe sreću u braku, njena nemogućnost da rodi dete dovela je do toga da je tri puta bila ostavljena.

Ovaj nedostatak joj je doneo ne samo emotivnu bol već i društveno odbacivanje, što je u ruralnim sredinama često bilo uobičajeno.

"Kad smo počeli da živimo zajedno, ubrozo je otišao u vojsku, ja ostala sama. Čekala sam ga da se vrati iz JNA, a kad je došao, ostavio me i prešao kod komšinice. Živeli smo zajedno samo 9 dana."

Seka danas, u svojoj starosti, i dalje radi na selu, pomažući bratu sa njegovim stadom ovaca. Iako je život na selu fizički zahtevan, ona ne odustaje.

Seka iz Srebrenice

www.youtube.com/Bosanska Sehara

 

Njena snaga dolazi iz unutrašnje smirenosti i prihvatanja sudbine, ali bol zbog nedostatka dece je neizbrisiva.

Uprkos svemu, Seka pronalazi radost u malim stvarima, poput sezonskog sakupljanja šampinjona i koprive, kako bi osigurala da ima dovoljno hrane.

Njena priča osvetljava izazove sa kojima se suočavaju mnogi ljudi u ruralnim zajednicama, posebno žene koje ne ispunjavaju društvene norme i očekivanja.

Sekin stav prema životu je pouka o izdržljivosti, ali i o društvenim normama koje mogu biti okrutne.

Ona svojim primerom pokazuje kako rad može doneti smisao, ali i koliko je teško nositi se sa teretom izolacije i usamljenosti u sredini koja vrednuje plodnost iznad svega.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading