DA SE NE OBRUKATE Ovo je cena stolice ZA VENČANJA U SEPTEMBRU, a evo koji iznos mora da ide u kovertu
Printscreen

Septembar je ove godine postao jedan od najpopularnijih meseci za venčanja, i to iz dobrog razloga. Savršeni vremenski uslovi, predivne jesenje boje i manji pritisak od letnjih meseci čine ovaj period idealnim za taj poseban dan. Ako planirate venčanje u septembru, važno je da budete spremni na određene troškove i da znate šta očekivati. Organizator venčanja otkriva ključne detalje o troškovima i poklonima.

Troškovi venčanja u septembru

Cena stolice u restoranu

U prestoničkim restoranima, cena stolice po gostu može se kretati od 35 do čak 120 evra, u zavisnosti od kvaliteta hrane i usluge. Ove cene su u porastu u odnosu na prethodnu sezonu, što odražava trend povećanja troškova za ovu godinu.

Cene venčanica i odevanje mladenaca

Troškovi odevanja mladenaca su značajan deo budžeta. Venčanice se kreću od 500 do 1.500 evra, dok mladine cipele koštaju između 40 i 250 evra. Šminka, frizura i manikir mogu ukupno iznositi od 150 do 400 evra. Odeljenje mladoženje košta od 200 do 1.200 evra, dok cipele za mladoženju dodaju još 50 do 150 evra.

Dekoracija

Cene dekoracije su se takođe povećale. Bidermajer može da košta od 6.000 do 12.000 dinara, dok aranžman za glavni sto počinje od 12.000 dinara. Ukupna dekoracija, uključujući ukrašavanje stolova, može iznositi i preko 500 evra.

Cene za svečane sale i restorane

Iznajmljivanje prostora za venčanje, koji može primiti od 50 do 1.000 gostiju, predstavlja značajan deo troškova. Cena "stolice" u restoranu za 200 zvanica varira od 7.000 do 24.000 evra, u zavisnosti od restorana i paketa koji se odabere.

Izlazak matičara

Ako se venčanje održava van sedišta matičnog područja, trošak za izlazak matičara na teren može biti između 8.000 i 16.000 dinara. Venčanje u matičnoj zgradi košta samo 380 dinara.

Crkveno Venčanje

Ako mladenci žele crkveno venčanje, to može dodati još 100 do 200 evra na ukupne troškove. Običaj u nekim mestima je da ovaj trošak pokrije kum ili stari svat.

Pokloni i koverta: Koliko Staviti?

Jedna od čestih dilema jeste koliko novca staviti u kovertu za mladence. Prosečan iznos koji gosti stavljaju u kovertu je oko 50 evra. Međutim, kako su cene ove godine porasle, preporučuje se iznos od 70 evra po gostu kako bi se pokrili troškovi "stolice" u restoranu. Ako se pridržavate lokalnih običaja, za kićenje svatova devojke obično dobijaju između 200 i 2.000 dinara.

Septembar je idealan mesec za venčanja, ali je važno da se pripremite za sve troškove i planirate unapred. Sa pravim planiranjem i budžetiranjem, vaš specijalan dan može biti nezaboravan, a vi i vaši gosti moći ćete da uživate u savršenom venčanju.

 

@najzena.rs Ova žena je potrošila 700.000 evra kako bi izgledala mlađe od svoje ćerke #najžena #žena #fy #fyp #foryou #viral #viralvideo #viraltiktok #woman #plasticsurgery ♬ original sound - Najzena.rs

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading