bosanac kupio kuću
Foto: Printscreen/www.youtube.com/Srećko Stipović

 Počeo je radeći na građevini, iako je u Bosni bio nastavnik muzičkog i školovani klarinetista. Kaže da je bilo sramota priznati čime se ranije bavio dok je radio teške fizičke poslove.

Vremenom je naučio jezik, dobio papire i prešao da radi u restoranu, što mu je omogućilo da kupi kuću u Nemačkoj, i to na neobičan način.

Zbog vere, nije mogao da podigne kredit, pa je odlučio da kupi ruševinu putem aukcije.

Poslao je ponude za 75 kuća i na kraju dobio jednu za samo 3.550 evra.

Kuća, međutim, bila je prepuna smeća jer je bivša vlasnica bila sakupljač, a i komšije su donosile stvari na njeno imanje. Dženan je čistio kuću 11 meseci, a mnoge stvari poklonio kako bi izbegao troškove odlaganja otpada. 

,,Komšije su mi rekle da vodim računa da dobro pregledam sve knjige i stvari koje su ostale iza te žene. "Možda tu može biti nešto," rekao mi je komšija.''

,,Kad sam video prvih dvadeset evra u kuhinji, nema srećnijeg čoveka od mene. U jednoj koverti koja je bila u knjizi, našao sam kovertu sa novcem, a suma je bila tolika da sam sve troškove podmirio. To je verovatno bio njen štek“, dodaje Ćišić.

Dženan ističe da nikad ni u snu nije mogao da pomisli da bi našao nešto vredno u toj kući, ali da mu se sreća osmehnula "Suma je bila tolika da sam čitavu kuću sredio i isplatio ljudima koji su mi pomagali da radim."

Na kraju, Dženan je uspeo da stvori novi život u Nemačkoj, iako je krenuo s teškim početkom, pokazavši da se trud i snalažljivost isplate.

BONUS VIDEO 

@alo_portal KAKO POBEDITI STRAH NLP trener i kouč za razvoj otkriva tajnu uspeha #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #viralvideo #fyp #viraltiktok #fypシ゚viral ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading