Srbija
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Objava jednog Amerikanca, Dina Jeomansa, koji nije bio previše upućen u Balkan, izazvala je pravi talas reakcija među ljudima iz ove regije.

Nakon što je Din dao ne baš laskavu izjavu o Balkanu, Srbi, Hrvati i Bošnjaci koje je spomenuo u svojoj objavi zatrpali su ga kritikama, što ga je na kraju nateralo da zaključa svoj profil.

U svojoj izjavi, Din je napisao: "Činjenica je da je Balkan vrlo siromašna regija, i ne verujem da većina ljudi u Srbiji, Bosni i Hrvatskoj ima pristup računarima i mobilnim telefonima, pa mislim da većina Slovena na Tviteru verovatno nisu stvarni ljudi, već ruski botovi."

Din se predstavio kao student međunarodnih odnosa, s ambicijom da radi u ministarstvu spoljnih poslova, i naveo da ima crni pojas u karateu.

Reakcije su brzo stigle. Jedan korisnik Tvitera mu je odgovorio: "Dejane, ćuti, ni karate ti sad ne može pomoći. Kad shvatiš da Rusija nije glavni grad Evrope, onda se javi, ali do tad... Pozdrav iz mikrotalasne rerne, pišem ti kad stigne."

amerikanac o srbima

www.x.com/Dean Yeomans

 

Jedan korisnik iz Hrvatske je dodao: "Dimni signali su sve što nam preostaje. Nažalost, ovde u Hrvatskoj moramo da izvlačimo tvitove s brda, zovemo to ojkanje."

Zajedništvo naroda Balkana u ovom trenutku zadivilo je mnoge, jer su se ujedinili protiv zajedničkog "neprijatelja" – Dina, kojeg su šaljivo nazvali Dejan.

"Bar smo složni kad nas ovakvi likovi vređaju", napisao je jedan korisnik, dok je drugi dodao: "Tačno, samo mi imamo pravo da se međusobno vređamo, a ne tamo neki stranci."

Din, uplašen od lavine komentara koji su ga zasuli, na kraju je zaključao svoj profil.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading