Pogrebni kovčezi
Foto: Printscreen/RINA

Kristijano Santos je s tugom podelio potresno iskustvo koje je doživeo u jednom danu, kao i kratki trenutak nade koji se na kraju ugasio.

Njegova osmomesečna devojčica, Kiara Krislaine de Moura Santos, proglašena je mrtvom i smeštena u kovčeg. No, tokom sahrane, okupljeni su primetili da Kiara pomera ruku.

Kada ju je jedan rođak dodirnuo, beba je čvrsto stegla njegove prste. Prisutni farmaceut je odmah shvatio da beba diše i pozvao hitnu pomoć.

Kiara je vraćena u bolnicu gotovo 16 sati nakon što je proglašena mrtvom. Na prijemu je imala puls i nivo zasićenja kiseonikom od 84%, što je zahtevalo hitnu medicinsku intervenciju.

Takođe, nisu primećeni znaci ukočenosti koji obično nastupaju nekoliko sati nakon smrti. Nažalost, bilo je prekasno, i Kiarin život se polako ugasio.

"Osećali smo ogromnu tugu, a onda se pojavila nada... koja je ubrzo nestala," izjavio je očajni otac.

sahrana

Foto: Shutterstock

 

Šokantni događaj usledio je nakon što je Kiarino telo prebačeno iz bolnice Faustino Riskaroli u Koreja Pinto, u brazilskoj državi Santa Katarina, u pogrebni zavod.

Sahrana je započela samo 16 sati nakon što je beba prvobitno proglašena mrtvom, prenosi daily mirror. 

Bolnica, koja je sada pod istragom specijalizovane policije, priznala je da je dete proglašeno mrtvim 16 sati ranije, ali je smrt kasnije ponovo potvrđena kada je dete vraćeno.

Gradska vlast Koreja Pinto izvinila se porodici i obećala temeljnu istragu, s izveštajem u roku od 30 dana.

"Opština Koreja Pinto ponavlja svoju posvećenost pružanju najbolje moguće nege i naglašava da nijedan profesionalac ne sme izdavati sertifikate bez adekvatne provere pacijentovog stanja," izjavio je portparol bolnice.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading