online prevara
Foto: Printscreen/www.youtube.com/netflix

Priča o tome kako je godinama bila obmanjivana i izmanipulisana osvojila je svet.

Prevara je počela 2009. godine, kada je Asi primila zahtev za prijateljstvo na Fejsbuku od osobe koja se predstavljala kao Bobi Jandu, kardiolog iz Londona.

Ubrzo su postali bliski, a njihova komunikacija se odvijala isključivo onlajn, putem poruka i poziva.

Oboje su bili iz iste zajednice Sikha, što je dodatno učvrstilo Kiratino poverenje. Bobi je tvrdio da živi između Engleske i Kenije, zbog čega se nikada nisu sreli uživo.

Tokom devet godina, veza se razvijala, a Asi je verovala da su čak postali verenici. Međutim, nakon što su godine prolazile i Bobi je nastavljao da odlaže susrete, Kirat je postala sumnjičava.

Unajmila je privatnog detektiva, a ono što je otkrila bilo je šokantno — Bobi Jandu zapravo nije postojao.

Iza lažnog identiteta stajala je njena mlađa rođaka, Simran Bogal, koja je stvorila mrežu od preko 50 lažnih Fejsbuk profila kako bi kreirala čitavu lažnu stvarnost.

Simran je upravljala celom obmanom skoro deceniju, manipulišući Kirat i kontrolišući njen život.

 

Asi je prijavila Simran policiji, ali zbog nedostatka zakona o "catfishingu" u Velikoj Britaniji, u početku nije bilo moguće sprovesti pravdu. Međutim, slučaj je ponovo otvoren, iako Bogal još uvek nije zvanično optužena.

Nakon ovih događaja, Kirat je napustila svoju radio emisiju, ali je uspela da se vrati i ponovo pronađe svoju strast prema emitovanju. Danas vodi marketinšku kompaniju i pažljivo koristi društvene mreže, oprezna zbog svega što se desilo.

Ova priča je primer kako sofisticirane "catfish" prevare mogu trajati godinama, ostavljajući emocionalne i psihološke posledice na žrtve.

BONUS VIDEO 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading