TAKO JE! Navijači Partizan su ovo čekali da čuju od Žoca pred prvi meč s Realom
Foto: EPA/EPA/ANDREJ CUKIC

 

Partizana u Madridu u dva dana čekaju dva meča četvrtfinala Evrolige protiv Reala. Crno-beli će prvi meč igrati večeras (20.45), a drugi u četvrtak u isto vreme.

TAKO JE! Navijači Partizan su ovo čekali da čuju od Žoca pred prvi meč s Realom

Alo!/Marko Metlaš

 

- Važna serija za Partizan, a pred ovim igračima je velika prilika da shvate šta znači pobediti u plej-of seriji. Što se mene tiče, to nije bitno, važno je da Partizan prođe na F4. Ne mogu da budem motivisaniji od ovoga. Hoćemo da napravimo ta tri koraka i da prođemo dalje - jasan je trener Željko Obradović, koji je govorio i o Realu.

EVROLIGA - ČETVRTFINALE

UTORAK
Monako - Makabi                 20.15
Real - Partizan                    20.45
SREDA
Barselona - Žalgiris            20.00
Olimpijakos - Fenerbahče  20.45

- Svima je jasno da igramo protiv tima koji ima želju da ide na titulu, takve ambicije se ne menjaju. To je tim s ogromnim iskustvom. Rodrigez, Rudi i Ljulj toliko toga su prošli u klubu i reprezentaciji. Tavares, Jabusele, Dek... iskusni grači. Hezonja i Musa, mladići s ovih prostora, daju veliki kvalitet, Abalde igra s velikom energijom, imaju spoj mladosti i iskustva. Svi su sposobni da iskoče i da daju 15-20, pa i 25 poena ako treba.

TAKO JE! Navijači Partizan su ovo čekali da čuju od Žoca pred prvi meč s Realom

Foto: Tanjug Sava Radovanovic

 

Dominantni Lesor

Matijas Lesor je igrač koji je zabeležio ubedljivo najviše „screen assist“ (blokova koji su direktno rezultirali poenima) u regularnom delu Evrolige.
1. Lesor (Partizan)       482
2. Kocar (Baskonija)    293
3. Tavares (Real)         289
4. Bebo (Makabi)        265
5. Fal (Asvel)              258

Trener crno-belih je istakao da očekuje da meč bude drugačiji nego dva ligaška.

- Probaće da se adaptiraju na način na koji mi napadamo. Nebitno ko je u sastavu, uvek će biti favoriti. Nemamo zdravstvene probleme. Hoćemo da vidimo šta možemo u Madridu. Ovo je specifično, potrebne su tri pobede. Očekujem da će biti makar interesantno.

TAKO JE! Navijači Partizan su ovo čekali da čuju od Žoca pred prvi meč s Realom

Alo!/Marko Metlaš

 

Panter: Samo disciplina

- Moramo da poštujemo plan igre, imam iskustvo, igrao sam ovakve serije. Ključ je da budemo disciplinovani i da verujemo u sebe. To je ključno, da verujemo kao cele godine. Možemo da igramo protiv njih pet mečeva. Sitnice odlučuju. Moj savet kao kapitena je, igrajte do kraja, to je glavni savet, ne samo ove godine, nego da se igra dok semafor ne pokaže nulu - jasan je kapiten crno-belih Kevin Panter.

Kaže da nema dilemu da će Real igrati s velikom motivacijom.

- Svi klubovi koji su imali prednost domaćeg terena uglavnom su se kvalifikovali za F4, ali ima onih koji nisu. Imamo nadu da se borimo i damo sve od sebe. Navijači nam veruju, moramo i mi sami sebi da verujemo. Ono što je najbitnije sledi, plej-of Evrolige, plej-of ABA, igrali smo da bismo došli u ovu situaciju, da damo sve od sebe.

TAKO JE! Navijači Partizan su ovo čekali da čuju od Žoca pred prvi meč s Realom

Alo!/Marko Metlaš

 

Avramović: Sazreli smo

- Nismo došli dovde da bismo se zadovoljili Top 8 fazom. Imaju prednost domaćeg terena, ali podigli smo nivo igre na strani. Znamo da su ti momci osvajali Evroligu, imaju prednost što su iskusniji. Sazreli smo, pokušaćemo da pobedimo, da damo maksimum. Znamo za šta se borimo - Fajnal for, znamo koliko će ljudi doći da nas podrži i da shvataju koliko je ovo važno iskustvo - poručio je Aleksa Avramović.

Rekao je da dopušta igračima da sami predlažu.

- Pripremamo se kao za svaku utakmicu. Na treningu kada smo krenuli da pričamo o našoj odbrani, svidela mi se reakcija igrača da su oni ti koji treba da donose odluke. Kad pričamo o taktici igri u odbrani... volim da diskutujem s njima i da oni shvate da je to taj način, ne da u toku utakmice bude drugačije. Dolazili su i da predlože nešto, verujem igračima. Kada je njihova zona komfora veća, onda je to dobro. Uradićemo to i ovog puta.

TAKO JE! Navijači Partizan su ovo čekali da čuju od Žoca pred prvi meč s Realom

Tanjug/Sava Radovanović

 

Obradović je istakao Tavaresa kao najbitnijeg šrafa u igri Madriđana.

- Sve počinje od Tavaresa, koji je najdominantniji u Evropi, kao i svi, i on ima neke stvari koje mislimo da možemo da koristimo protiv njega. Bitno je da li će da igraju Poarije i Korneli. Protiv Makabija igrali su sa Jabuseleom na poziciji centra, razgovarali smo o tome, o reakcijama. Moramo da odreagujemo i da vidimo koji su najbolji načini i da odgovorim na njihove petorke gde mogu da igraju s igračima koji mogu da preuzmu, da budu agresivni - zaključio je Žoc.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading