Novak Đoković
Foto: AP/AP/Thibault Camus

 

Novak Đoković nedavno je trijumfom u finalu Rolan Garosa došao do 23. grend slem titule u karijeri i tako postao prvi teniser kome je to pošlo za rukom.

Takav uspeh naterao je i Australijance, tačnije novinara Katrala Kelija da napiše tekst sa naslovom "Novak Đoković je veći od tenisa".

- Federer i Nadal, dobri đaci teniske učionice, ne izražavaju nikakakve stavove o bilo kakvim posledicama ili interesima. Ponašaju se besprekorno "tupo" van terena i neže biti upamćeni ni počemu drugom osim po tenisu. 'Bravo', reći će mnogi. Njih zanimaju samo igra i sponzorski ugovori. U izvesnom smislu, odni su idealni sportisti - iz perspektive političara i većine gledalaca, jer rade ono što se od njih očekuje. Svaki ima svoju ulogu i brend. Svet van toga, osim bankovnih računa i opreznih investicija, nije od značaja - ističe Australijanac.

Novak Đoković sa Srbima u Parizu

AP/Aurelien Morissard

 

U odnosu na svoje rivale, Novak nema problem da digne glas i javno se pobuni ako je potrebno.

- Đoković nije takav. Bilo da je u pitanju vakcinacija (on ne želi da se vakciniše), njegov politički stav o Kosovu, ili odnos prema drugim teniserima (usuđuje se da govori u njihovo ime) - Novak je pokazao da je spreman, do komično apsurdnog, da ispruži svoj vitki vrat. Njegova strast je goruća, a njegova mentalna otpornost izaziva strahopoštovanje - ističe Keli i zaključuje:

- Možda bi sada Novak, Nole, Džoker, ili jednostavno Đoković, mogao biti cenjen zbog toga što je izuzetno uspešan teniser, ali malo je verovatno da će se to desiti. On je jednostavno previše zanimljiv da bi ga cenili samo zbog toga - poentirao je Keli.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading