Vučić i Dačić
Goran Srdanov
Vučić i Dačić

Goran Srdanov

Vučić i Dačić, Foto: Goran Srdanov

Kako saznaje naš list, lokalni odbori socijalista ucenjuju lidera te stranke Ivicu Dačića i prete mu da neće podržati kandidata vladajuće koalicije na predstojećim predsedničkim izborima, a njihov cilj su, kao i uvek, funkcije.

Opštinski odbori socijalista u unutrašnjosti Srbije vode pravi mali rat sa šefom stranke, pa i Vladom Srbije, jer često udaraju kako po Dačiću, tako i Vučiću.

- Postoji oko dvadeset odbora SPS-a na lokalu koji su izuzetno nezadovoljni, a problem je nastao nakon završetka prošlogodišnjih izbora. Iako su naprednjaci i socijalisti na republičkom nivou u koaliciji koja solidno funkcioniše, na lokalu je situacija potpuno drugačija - navodi naš izvor i dodaje da su nakon izbora pojedini odbori SNS-a, umesto da prave koaliciju sa SPS-om, izabrali neke druge stranke, i obrnuto.

Ivica je sklon pritiscima!

Politički analitičar Dragomir Anđelković navodi za „Alo!” da u partiji kao što je SPS, koja nema lidera takvog autoriteta kao što je SNS, sigurno postoje lokalni centri moći, koji mogu da vrše pritisak na Dačića. - Taj pritisak će rasti u predizbornom periodu i mislim da će u velikoj meri zavisiti od toga ko će biti kandidat vladajućeg bloka. Ako kandidat bude Aleksandar Vučić, mislim da pritisak neće biti toliko veliki, jer Vučić u biračkom telu SPS-a ima dosta visok rejting. Čak i da lokalni lideri ne žele da podrže zajedničkog kandidata, njihovi glasači će ga podržati. Druga stvar je ako kandidat bude Tomislav Nikolić, onda je prostor za ucene veliki i u tom slučaju bi bilo nerealno da SPS podrži zajedničkog kandidata - zaključuje Anđelković.

- Iako je bio dogovor da se, po ugledu na koaliciju koja je na republičkom nivou, prave i lokalni savezi, to se nije ispoštovalo. Dogovor su kršili i jedni i drugi, a „lokalni šerifi” su vlast pravili kako je njima ćef - objašnjava naš dobro obavešteni izvor, dodajući da lokalni funkcioneri sve češće postavljaju svoje uslove.

- Najglasniji su Novica Tončev iz Surdulice i Zoran Antić iz Vranja. I jedan i drugi traže od Dačića da reši stvar i da im obećane funkcije. Tončev tako čeka funkciju potpredsednika SPS-a, a Antić želi da uđe u vlast i dobije mesto predsednika opštine - objašnjava naš izvor i dodaje da ove ucene nisu nimalo naivne.

- To su lokalni šerifi koji stranci donose veliki broj glasova. Neispunjavanje tih zahteva moglo bi i Dačića, ali i vladajuću koaliciju, koštati na izborima. Lider SPS-a je Tončevu obećao potpredsedničku funkciju u stranci ukoliko ostvari dobre rezultate, ali je obećanje ubrzo zaboravio - kaže naš izvor, podsećajući da je Tončev u Srudulici odneo ubedljivu pobedu na izborima 2016. godine, osvojivši više od 60 odsto glasova.

- Od aprila strpljivo čekam da Ivica Dačić održi reč i ispoštuje statut stranke. On samo treba da sprovede u delo ranije donetu odluku organa SPS-a. Ne tražim ništa što ranije nije ugovoreno i što nisam zaradio dobrim rezultatom u Surdulici. Ne znam čemu strah i gde je zapelo, mogu samo da nagađam - kazao je Tončev.

Komentari (11)

miljan

09.02.2017 08:10

Nisam politicki angazovan ali sam zbog prirode posla okruzen sa vise ljudi koji su politicki angazovani. Svi do jednog su u politici zbog licnih interesa i nema ideologije. Sve je prepisano odozgo nadole! SPS clanovi su 50% za Vucica i do 30% za Nikolica i ne slusaju slepo svoj vrh, razmisljaju malo i o buducnosti!

Tako je to

09.02.2017 08:27

Vi i vas SPS je najveci za ovaj narod stres. Poubijajte se medjusobno ali sto dalje od ociju javnosti. Povedite i izdajicu Janjica.

Svi vi

09.02.2017 08:34

treba da se batalite politike, ucinili ste Srbiju najskupljom drzavom, ucinili sve sto ste se mogli setiti da otezate zivot gradjanima, od grada Beograd ste napravili posebnu drzavu za koju grca ostatak Srbije.

lolo

09.02.2017 08:47

Ima daca Palmu i Cecu uz sebe i netreba mu niko vise. To su mu naj odaniji partneri u svakom podledu, pocev od kriminala pa do svvalerisanja.daca je podguzna muva. Nema skim nije bio u koaliciji.

Mika

09.02.2017 08:49

Propao si Dacicu i tvoi te vise nece.Nego sta cemo za koferce-Kofercinu?

Sosa

09.02.2017 09:43

Dobicete jedan preko dva. Alavi stvorovi i pljackarosi sopstvenog naroda.

Vojvodjanin

09.02.2017 10:41

Ima li na svetu odvratnija faca od ovog Vucica diktatora.nikad nesto odvratnije video nisam.to je najvece zlo koje zemljom hoda.Srbi sa njim cam ne gine ligor a on je podmukao napunio se i on i brat i sad ce vas drzati izolivane od sveta moje saucesce srbi

Kasandro

09.02.2017 10:47

Muka mi je od ovog sps-ovca, kada samo pomislim na onu njegovu saradnicu koja polupismena dođoška ima stan od pola milona evra i crveni mercedes a nacija gladna i nezaposlena, sramota da vučko prima takve za saradnike, a ja mislio da se učlanim u sps mislio oni fini.....kad ono cvrc bato, žalosno i jadno

Kuku lele

09.02.2017 11:14

Ovo je sada kao 1941. Nemci, Draza,Ljitic,Kalabic i partizani. Gde god da krenes poginuces kuku lele i evo istorija se ponavlja.

Zoran Šibalić

09.02.2017 20:57

Mnogo ljut i prgav ovaj Tončev iz Surdulice , ozbiljno preti šefu sranke . ali mali debeli na te pretnje ne haje i tera po svom . Njemu je važno da sa Velikim Vođom ima dobre odnose i minist. fotelju . Obećao dobru funk. dečku sa južne pruge , pa oteže , laže , a starlete rasturiše SPS načisto , oteraše Dijanu V. i ona odnese posl.mandat. Pre neki dan je grdio Bajatog što deo para od ogro. plate ne šalje u stranku , jer ovi odavno plate ne primaju, a jesti se mora svaki dan. Ukratko,SPS puca

Mika

10.02.2017 03:29

Da ne pocnu medjusobno da podmecu eksplozive ispod kola i da prave sacekuse ,inace su ogrezli u kriminalu ,samo im to ostalo