HAOS U HRVATSKOJ Sukob predsednika Milanovića i premijera Plenkovića začinjen žestokim uvredama
EPA/JOHN THYS / POOL

Očito je sva pitanja oopozicija namenila meni danas, rekao je premijer Plenković nakon skupštinskog zasedanja i odmah nastavio komenarisati pismo generala oko pomilovanja za Josipa Perkovića i Zdravka Mustača.

- Videli ste rasprave na tu temu i osvrnuću se na izjavu koju je imao 'karijes sa Pantovčaka' - rekao je premijer i nastavio:

- Vidite kako je gostoprimstvo uzvraćeno brutalnim napadima na HDZ od strane Milanovića – da stranka 30 godina zaudara na Udbu, da smo mi svi banda, da smo mi svi lopovi, da je moj otac udbaški doušnik, da sam ja nekakav udbaški pitomac… Onda je lagao da sam ja nešto govorio o generalima, napadao ih, što nema veze s vezom. On je danas pokazao ogromnu nervozu, primitivizam, u retoričkom smislu divljaštvo. Nama je sve to skupa poznato, nažalost i hrvatskoj javnosti već zadnje, otprilike dve i po godine, ali, eto, postoje trenuci kada ta nervoza izađe na čistac - rekao je Plenković.

- Naše vreme više nećemo gubiti s Milanovićem. On očito ima puno razloga za nervozu, problema, izveden je na čistac, neka se pokaže. Mi ćemo raditi sve što treba za hrvatske građane i privredu, a on svoje probleme i način komunikacije neka rešava s nekim ko mu u tom pogledu može pomoći. Siguran sam da mu je bitan i nužan nečiji savet i nečija pomoć jer ovo je jedno zagađivanje javnog prostora na način koji je necivilizovan, nekulturan i nedostojan javne političke komunikacije - rekao je.

- Bilo bi bolje da se bavi svojim kućnim vaspitanjem, a ne preuređivanjem Vlade. Bojkotovaćemo ga u svakom smislu. Niko s njim iz Vlade neće ići na službeni put. Možemo do neke granice biti uviđavni, ali da ovakvo divljaštvo trpimo ... - nastavio je i poručio da sve mogu pismeno komunicirati.

Smatra i da je politika Milanovića prema BiH bila "štetočinska". Nazvao ga je ponovo karijesom s Pantovčaka. 

- Ne prihvatamo da se Hrvati u BiH tretiraju neravnopravno, na žalost neki su tu učinili štetu u smislu poverenja - dodao je premijer.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading