detektor plaža
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Fil Moris je otkrio metalnu misteriju kada je svojim detektorom metala skenirao krajnje severnu plažu Kvinslenda u Australiji. Predmet, pronađen pre nekoliko nedelja, ostavio je gospodina Morisa poreklom ovim objektom.

On veruje da bi to mogao biti komad rakete, ali "hiljade" slika i sati potrage kasnije naišao je na sličnu metalna lopta pronađena u Namibiji pre desetak godina.

Videvši fotografiju iz Namibije nakon sopstvenog otkrića, Moris je tvrdio da je "znao da je identična".

Govoreći za "Yahoo", Moris je rekao: "Gledajući to znao sam da je metal bio izuzetno vreo u nekoj fazi. Verujem da je više nego verovatno da se ova teška metalna lopta srušila u okean pre nego što je na kraju isplivala na obalu."

Od tada je ovo otkriće smatrao najjedinstvenijim u četiri decenije prečešljavanja plaža širom zemlje u potrazi za komadićima metala. 

Vlasti su jasno stavile do znanja da ljudi ne bi trebalo da prilaze objektu jer je njegovo poreklo danima nepoznato. Neki su verovali da je reč o predmetu sa druge planete, dok su drugi počeli da se pitaju da li je uređaj napravio čovek.

Odvojeni cilindar visok dva metra i širok isplivao je na obalu još u julu blizu plaže "Green Head" u zapadnoj Australiji. Australijska svemirska agencija je od tada procenila pronalazak i utvrdila „najverovatnije“ poreklo objekta.

Oni su „utvrdili da je objekat najverovatnije kućište raketnog motora na čvrsto gorivo“. Sada se veruje da je predmet pao sa indijske rakete LVM3-M4.

Navedena raketa je dizajnirana da transportuje komunikacione satelite u geostacionarnu orbitu, iako se čini da baca svoje delove na različite plaže širom sveta, prenosi "Dejli Star".

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading