Izraelska vojska
Foto: Alo/Shutterstock

 

"Verujemo otporu, našem narodu i frontovima podrške", rekao je Abdel Hadi za libansku televiziju Al Majadin. Abdel Hadi je naveo da se i u najnovijim Netanijahuovim izjavama primećuje kontradikcija, što, kako je rekao, potvrđuje da izraelski premijer nije ozbiljan u pogledu postizanja sporazuma o oslobađanju talaca i prekidu vatre u Pojasu Gaze, preneo je Tajms of Izrael.

Netanjahu je izjavio danas tokom telefonskog razgovora sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom da je Izrael posvećen okončanju rata u Pojasu Gaze "tek nakon što postigne sve svoje ciljeve", kao i da će nastaviti indirektne pregovore sa Hamasom o oslobađanju talaca, saopštila je premijerova kancelarija.

U saopštenju se navodi da su Bajden i Netanjahu razgovarali i o današnjoj odluci Izraela da pošalje pregovarački tim da učestvuje u indirektnim pregovorima sa Hamasom o oslobađanju talaca i prekidu vatre u Pojasu Gaze, preneo je Tajms of Izrael. Očekuje se da će šef Mosada Dejvid Barnea uskoro otići na indirektne razgovore sa Hamasom, javio je Kanal 13. U međuvremenu, Netanjahu je danas sazvao sastanak kabineta za nacionalnu bezbednost kako bi razgovarao o poziciji Izraela u indirektnim pregovorima, za koje se očekuje da počnu u narednim danima.

Netanjahu je ranije danas odobrio slanje pregovaračkog tima nakon što je razmotrio Hamasov odgovor na najnoviji predlog Izraela. Istovremeno, izraelski ministar odbrane Joav Galant rekao je danas porodicama talaca koje drži Hamas da je Izrael "bliži nego ikada" sklapanju sporazuma o njihovom oslobađanju, javio je Kanal 12.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading