Izrael
Foto: Alo/Shutterstock

Iz Pojasa Gaze ispaljene su tri rakete na grad Aškelon na južnoj obali, jednu je oborila Gvozdena kupola, dok su druge dve rakete pogodile otvorena područja.

Palestinski islamski džihad preuzeo je odgovornost za nedavno raketiranje Aškelona.

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu sastao se sa potpredsednicom SAD Kamalom Haris, a kasnije i sa kandidatom za predsednika SAD Donaldom Trampom.

Kraj bloga

HITNO! STIGLO JE NAREĐENJE Netanjahu naprasno prekida posetu SAD

Izraelski kabinet za bezbednost sutra u sedištu IDF-a nakon što se Netanjahu vrati iz SAD

Sastanak kabineta za bezbednost održaće se sutra u 16.00 časova u vojnom štabu Kirja u Tel Avivu, nekoliko sati nakon što bi premijer Benjamin Netanjahu trebalo da sleti u Izrael iz Vašingtona.

Sastanak se održava nakon raketnog udara Hezbolaha u kojem je poginulo 11 dece na Golanskoj visoravni.

(Times of Israel)

Izraelska vojska: Pripremamo odgovor protiv Hezbolaha zbog napada na Majdal Šams


 Izraelska vojska priprema odgovor protiv Hezbolaha nakon što je raketa ispaljena iz Libana ubila 10 osoba, među kojima ima dece, na fudbalskom igralištu na Golanskoj visoravni, saopštio je portparol vojske Danijel Hagari.
"Naši obaveštajni podaci su jasni. Hezbolah je odgovoran za ubijanje nevine dece, tinejdžera", saopštio je Hagari.

Portparol izraelske vojske je naveo da su se, prema prvim rezultatima istrage, u gradu Majdal Šams na Golanskoj visoravni oglasile sirene za vazdušni napad, "ali da je to bilo trenutno upozorenje i da je bilo prekratko"
On je dodao da Hezbolah iznosi neistine time što poriče umešanost u incident, prenosi Rojters.

Broj poginulih u današnjem raketnom napadu libanske militantne grupe Hezbolah na Majdal Šams na Golanskoj visoravni povećao se na 10, a većina poginulih su deca, saopštila je izraelska hitna pomoć.

U saopštenju se navodi da je više desetina ljudi ranjeno, uključujući šestoro koji se nalaze u teškom stanju, dok je troje u srednje teškom stanju, a četvoro lakše povređeno, preneo je Tajms of Izrael.

 

Kac: Hezbolah prešao sve crvene linije nakon napada na Majdal Šams


Izraelski ministar spoljnih poslova Izrael Kac izjavio je danas da je libanska militantna grupa Hezbolah prešla sve "crvene linije" nakon današnjeg napada na Majdal Šams na Golanskoj visoravni i da će Izrael odgovoriti.

Kac je rekao da je razgovarao sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom nakon današnjeg napada Hezbolaha na Majdal Šams u kojem je najmanje šest osoba poginulo, a više od 30 povređeno, uključujući decu, preneo je Tajms of Izrael.

Kac je rekao za Kanal 12 da se Izrael suočava sa sveopštim ratom.

Nakon raketnog napada Hezbolaha na Majdal Šams, izraelski ministar odbrane Joav Galant razgovara o proceni situacije sa načelnikom generalštaba izraelske vojske general-potpukovnikom Herzijem Halevijem i drugim visokim zvaničnicima odbrane, saopštila je Galantova kancelarija.

Visoki zvaničnik Hezbolaha Mohamed Afif rekao je za Rojters da ta grupa nije odgovorna za današnji napad na Majdal Šams na Golanskoj visoravni koju je okupirao Izrael.

Afif tvrdi da će Izrael imati punu podršku SAD i Evrope.

Britanska agencija je javila da je u napadu na Majdal Šams poginulo najmanje devet osoba.
 

 

SMRTONOSNA RAKETA POGODILA FUDBALSKI TEREN NA KOJEM SU BILA DECA! Smimak ledi krv u žilama! (UZMEMIRUJUĆI VIDEO)

IDF: Preko 40 raketa ispaljeno iz Libana na sever Izraela

Iz Libana je ispaljeno oko 30 raketa na sever Izraela, a uzbrzo zatim i još deset, saopštio je IDF.

Ubrzo nakon tog napada, IDF kaže da je jedna raketa ispaljena iz Libana na Majdal Shams, koja je pogodila fudbalski teren.

(Times of Israel)

Kamala Haris izvršila je pritisak na izraelskog premijera

Potpredsednica SAD Kamala Haris izvršila je pritisak na izraelskog premijera Benjamina Netanjahua na sastanku u Vašingtonu da pomogne u postizanju sporazuma o prekidu vatre u Gazi kako bi patnje palestinskih civila bile ublažene. 

Visoki izraelski zvaničnik optužio je potpredsednicu SAD Kamalu Haris da je "ugrozila napore da se obezbedi oslobađanje talaca i sporazum o prekidu vatre javnom izjavom o ratu između Izraela i Hamasa" nakon sastanka sa premijerom Benjaminom Netanjahuom.

Bivši predsednik SAD Donald Tramp ugostio je izraelskog premijera Benjamina Netanjahua i njegovu suprugu Saru u rizortu Mar-a-Lago na Floridi.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading