Ramzan Kadirov
Foto: Profimedia/Profimedia

Lider Čečenije Ramzan Kadirov i njegov sin Adam (16) priredili su bizaran šou u čast posete ruskog predsednika Vladimira Putina. Između ostalog, šesnaestogodišnji Adam, koji je prošle godine optužen da je pretukao zatvorenika, izveo je niz taktičkih vežbi pucanja, dok je fotografija Putina, ovog puta sa slušalicama, izazvala novu buru na društvenim mrežama.

Ruski predsednik Vladimir Putin doputovao je u utorak u Čečeniju, a na aerodromu Grozni dočekao ga je Ramzan Kadirov.

Putin u Čečeniji posle 13 godina

Putin je postao počasni građanin Čečenije, a povelju i priznanje o Kadirov i čečenski muftija Salah Mežijev. Putin je na čečenskom jeziku zahvalio muftiji na "poslu koji obavlja".

- Vi ste čuvar vrednosti koje jačaju naš multinacionalni svet i sve naše religije. Ovo je vaše delo, vaša misija pred svim našim ljudima - rekao je Putin i muftiji poklonio ručno ispisan primerak Kurana, koji je prethodno poljubio.

Predsednik Rusije je poslednji put posetio Čečeniju 2011. kao premijer, kada je predsedavao sastankom vladine komisije za razvoj Severnog Kavkaza u Gudermesu.

 

 

"Vežbe" Adama Kadirova

Usledio je susret sa sinovima Ramzana Kadirova. Prema pojedinim izveštajima, Kadirov ima 15 sinova, ali ove informacije nikada nisu zvanično potvrđene.

Najstariji od njih, Adam Kadirov, priredio je "šou" za Vladimira Putina i rusku delegaciju, a sve je posmatrao i njegov otac Ramzan.

Naime, Kadirov i Putin bili su deo publike, dok je Adam (16) demonstrirao svoje vojničke veštine, između ostalog i pucanje u metu.

Tada su zabeležene fotografije koje su ponovo napravile buru na društvenim mrežama.

"Može li neko da objasni starcu..."

Putin je sve posmatrao sa Ramzanom Kadirovim iz lože. Kako je Adam pucao iz vatrenog oružja, okupljeni su morali da stave slušalice zbog buke.

Putin je, iz nepoznatog razloga, svoje slušalice spustio i nosio ih preko brade sve vreme.

"Šta se desilo sa Putinom, jel zaboravio kako se nose slušalice", "Da li neko može da objasni starcu kako se nose slušalice", samo su neki od komentara.

Funkcije naslednika Kadirova

Ramzan Kadirov je u aprilu ove godine saopštio da je imenovao svog 16-godišnjeg sina za nadzornika škole za obuku čečenskih specijalnih snaga u Gudermesu.

Prošle godine je Adam Kadirov imenovan za glavnog telohranitelja svog oca i postavljen za posmatrača novog streljačkog bataljona.

- Ovo imenovanje je prirodan rezultat Adamovih značajnih zasluga u održavanju verskih, porodičnih i kulturnih vrednosti našeg naroda - rekao je tada Adam Delimhanov, koji je na čelu čečenske divizije Ruske nacionalne garde i član ruskog parlamenta.

Adam pretukao zatvorenika

Adam Kadirov je u septembru prošle godine izazvao široku osudu svetske javnosti nakon što je njegov otac objavio video na društvenim mrežama na kom se vidi kako Adam udara i šutira zatvorenika optuženog za spaljivanje Kurana.

Ramzan Kadirov, poznat i kao "Putinov besan pas", rekao je tada da je ponosan na svog sina i da poštuje Adama zbog sticanja „ideala časti, dostojanstva i odbrane svoje vere“.

(Blic)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading