Donald Tramp
Foto: Alo/Tanjug

Bivši američki predsednik Donald Tramp rekao je da će, ako ponovo bude izabran za predsednika SAD, formirati komisiju za efikasnost rada federalne vlade, a na predlog milijardera Ilona Maska, koji bi se nalazio na čelu tog tela.

Republikanski predsednički kandidat je tvrdio da su 2022. godine "samo prevara i nepravilna plaćanja koštale poreske obveznike stotina milijardi dolara“.

On je rekao da će komisija preporučiti "drastične reforme" i razviti plan za eliminisanje prevara i nepropisnih plaćanja u roku od šest meseci, što će, kako tvrdi, uštedeti trilione dolara.

Tramp je takođe obećao da će ukinuti 10 važećih vladinih propisa za svaki novi propis koji se primeni ako bude izabran u novembru, prenosi AP: On je te planove najavio u četvrtak u govoru Ekonomskom klubu Njujorka, grupi rukovodilaca i lidera industrije, gde je takođe predstavio predloge za smanjenje propisa i povećanje proizvodnje energije, prihvatanje kriptovaluta i drastično smanjenje državne potrošnje, kao i korporativne poreze za kompanije koje proizvode u SAD.

''Radujem se što ću služiti Americi ako se ukaže prilika. Nema plata, nema titule, nije potrebno priznanje'', poručio je Mask na svojoj mreži X. Bivši predsednik i Mask razgovarali su o ulozi preduzetnika u eventualnoj drugoj Trampovoj administraciji tokom strimovanog razgovora na X prošlog meseca.

''Potreban mi je jedan Ilon Mask, treba mi neko ko ima mnogo snage, hrabrosti i pameti. Želim da zatvorim Ministarstvo obrazovanja, da vratim (odluke o) obrazovanju (individualnim) državama”, rekao je Tramp tada vlasniku Tesle.

Mask, koji je sebe do skoro opisivao kao ''umerenog demokratu“, sugerisao je 2022. da je Tramp prestar da ponovo bude predsednik, ali je zvanično podržao republikanca dva dana nakon atentata na republikanskog predsedničkog kandidata prošlog meseca.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading