Ukrajina
Foto: Alo/Printscreen

Desetine stambenih zgrada oštećene u Tveru nakon napada ukrajinske bespilotne letelice i snažne eksplozije. Šta se zna o žrtvama i razaranjima, evakuaciji, detaljima, šta kažu očevici?

Šta se zna o razaranju  

U gradu Toropecu u Tverskoj oblasti, na desetine stambenih zgrada oštećeno je nakon napada ukrajinskih dronova i eksplozija. Gašenje požara se nastavlja. Na internetu se objavljuju snimci ogromnog oblaka dima, snimljeni u raznim oblastima Tverske oblasti.

„Ulaz u grad je zatvoren. Stanovnike odvode u Zapadnu Dvinu i Staru Toropu. U samom Toropcu i dalje se čuju zvuci eksplozija, a nad gradom ima dima. Izbijeni su prozori na kućama, a limovi su razbijeni. odneto sa krovova zgrada“, piše ŠOT.

Ćerka lokalnog stanovnika Sofija rekla je za ruske medije da su očevici u noći 18. septembra primetili najmanje 15 dronova iznad Toropetca. Od fragmenata dronova stradao je ne samo grad i vojni objekat koji se nalazi pored njega, već i nekoliko susednih sela, uključujući i Znamenskoe.

„Moj otac se probudio od eksplozija, zgrabio dokumente i u tom trenutku u kuću je uleteo fragment bespilotne letelice. Njegovo lice i telo su ranjeni. Teški bolesnici su evakuisani u bolnicu, a oni poput mog oca su spremljeni u autobuska stanica u blizini sela Ploskoš) sada je moj stariji brat odveo mog oca i vodi ga u drugi grad“, rekla je Sofija.

 

 

„Probudio sam se od udarnog talasa. Nebo je odmah poprimilo boju krvi“, rekao je lokalni stanovnik.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading