NAŠLI SU PUTNOVU "AHILOVU PETU"? Čeka se ključna odluka, moglo bi da bude mnogo opasno!
Alo! Ilustracija A.V.

Kako piše "metro", prošle nedelje, desetine ruskih vojnika je likvidirano nakon razornog udara dronom Kamikaze na „neprobojni“ arsenal Vladimira Putina. Američki istraživački centar je sada saoštio da su ruska skladišta municije "značajna ranjivost" u tekućoj borbi između dve zemlje.

Institut za proučavanje rata je napisao: „Stalno korišćenje poznatih logističkih objekata velikih razmera od strane ruske vojske predstavlja značajnu ranjivost koju bi Ukrajina mogla da iskoristi ako zapadne države uklone ograničenja protiv Ukrajine.

Jedna od Putinovih najvećih briga u sukobu je da bi Zapad mogao da dozvoli upotrebu projektila zapadne proizvodnje za napad na Rusiju.

Ukrajina već dugo traži dozvolu da koristi zapadne bespilotne letelice za pomoć u borbi protiv Rusije, ali su se SAD i Velika Britanija uzdržale zbog straha od eskalacije.

Putinova "Ahilova peta"

- Ako Zapad dozvoli korišćenje dronova i projektila za napad na rusku teritoriju, Ukrajina bi mogla dalje da napadne, pa čak i da zbriše Putinovu „ahilovu petu“ – njegova velika skladišta municije - biše britanski medij.

ISW je istakao da Rusija ne čini mnogo napora da sakrije lokacije svojih ogromnih skladišta municije.

Google mape su ranije pokazivale njihove lokacije, što ih čini lakim metama. Tri Putinova skladišta municije su teško oštećena samo u poslednjih mesec dana.

Putin je izdao krajnje strašno upozorenje Zapadu nakon jednog od napada na skladišta, rekavši da bi to „promenilo samu prirodu sukoba“ ako SAD obezbede zapadne rakete Ukrajini.

On je novinaru državne televizije rekao: „To bi značilo da su zemlje NATO-a, SAD, evropske zemlje u ratu sa Rusijom. Ako je to slučaj, onda ćemo, uzimajući u obzir promenu prirode sukoba, doneti odgovarajuće odluke na osnovu pretnji sa kojima ćemo se suočiti".

Podestimo, predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je u sredu 25. septembra, da bi Rusija mogla da upotrebi nuklearno oružje ako je napadne bilo koja država i da će se svaki konvencionalni napad na Rusiju koji podrži bilo koja nuklearna sila smatrati zajedničkim napadom.

(Metro)

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading