nuklearna podmornica
Foto: Printscreen/Foto: Shutterstock

Američki zvaničnici koji nisu želeli da budu imenovani rekli su za CBS da se gubitak podmornice dogodio između maja i juna.

Na satelitskim snimcima načinjenim u junu vide se kranovi za izvlačenje na pristaništu u brodogradilištu u Vuhanu gde je mesec dana ranije viđena podmornica. 

Peking nije potvrdio ove navode, preneo je BBC.

Američki zvaničnici navode da ne iznenađuje to što bi kineska vojska pokušala da prikrije gubitak jedne od svojih najnovijih podmornica.

Nije jasno da li je u trenutku incidenta podmornica  nosila nuklearno gorivo.

Na snimcima komercijalnih satelita od 15. juna vidi se više kranova u vodi oko veza na pristaništu, dok se na snimcima od 7. marta i 29. maja može videti samo jedno plovilo na tom istom vezu, navodi BBC.

Kako se dodaje, zbog relativno lošeg kvaliteta snimaka teško je ipak zaključiti da li su ovi događaji povezani i da li zaista pokazuju da se ta konkretna podmornica nalazi na vezu u brodogradilištu.

Zamenili su senku za strogo tajnu kinesku nuklearnu podmornicu?

Na društvenim mrežama vodi se oštra polemika o vesti da je nuklearna podmornica zaista potonula. Neki od korisnika tvrde da je u pitanju senka krana 

- Čitavi zapadni mediji zamenili su senku krana za strogo tajnu kinesku nuklearnu podmornicu. Potopljena kineska nuklearna podmornica? Više kao torpedovan kredibilitet zapadnih medija - navodi se u jednoj od objava na društvenim mrežama.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading