OVO SE NA FRONTU NIJE DESILO JOŠ OD 2022. GODINE! Zapadni mediji u čudu prenose šokantne vesti
Foto: AP

Oružane snage Rusije zahvaljujući novoj taktici napreduju u zoni specijalne vojne operacije brzinom neviđenom u poslednje dve godine, piše list „Vašington post“.

Ruske trupe su u avgustu i septembru zauzele teritorije tempom koji nije viđen od 2022. godine“, navodi list, pozivajući se na finskog analitičara Pasi Paroinena.

Prema pisanju lista, u ova dva meseca Oružane snage Rusije oslobodile su 823 kvadratna kilometra, od kojih 694 pripadaju teritoriji između Artjomovska i Ugljedara.

Kako se navodi u članku, ruske trupe koriste efikasnu taktiku poput napada malim grupama, što smanjuje verovatnoću otkrivanja i povećava efikasnost napada.

„Ukrajinci su se teško suprotstavljali, čak i kada su postizali lokalne pobede. To je očigledno na mestima poput Ugljedara“, stoji u tekstu.

Takođe, kako se navodi, ruske trupe su poboljšale nivo komunikacije na bojnom polju, što pomaže boljoj koordinaciji napada.

„Ukrajinski vojnici kažu da Rusija ima dovoljno resursa da nastavi sa vršenjem pritiska, dok zapadna pomoć ne može u potpunosti da nadoknadi nedostatak oružja“, zaključuje autor članka.

U sredu je savetnik lidera Donjecke Narodne Republike Jan Gagin izjavio za „RIA Novosti“ da je na zgradi administracije Ugledara postavljena ruska zastava, ali da je još rano govoriti o oslobađanju grada. Prethodno je drugi savetnik lidera DNR, Igor Kimakovski, izjavio da su preostali samo dani do oslobađanja Ugledara, jer se neprijatelj nalazi u okruženju. Prošle nedelje, Kimakovski je takođe izjavio da su ruske trupe sa tri strane opkolile Seldovo i pokušavaju da preuzmu kontrolu nad svim putevima koji vode ka tom gradu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading