bajden
Foto: EPA/EPA-EFE/JIM LO SCALZO

Republikanski član Predstavničkog doma iz Arizone Pol Gosar optužio je Bajdenovu administraciju da nije odgovorila na razorne posledice uragana (Helena), od kojeg je već nastradalo više od 200 ljudi i naneo značajnu štetu u nekoliko država, uključujući Floridu i Džordžiju.

- Reč "sramota" ne opisuje adekvatno šta se dešava u oblastima pogođenim olujom. Nema savezne pomoći. Preusmeravanje milijardi dolara... za pomoć ilegalnim imigrantima, (potpredsednca) Kamala Haris je okrenula leđa Amerikancima u njihovom najtežem trenutku - rekao je Gosar za RIA Novosti.

Uragan Helena ozbiljno je oštetio američku električnu mrežu. Kako prenosi portal poweroutage.us, bez struje je ostalo oko milion ljudi. Većina njih živi u državama Severna i Južna Karolina , a u Severnoj Karolini oko 90% domaćinstava je izgubilo struju. Osim toga, oštećeni su vodovodni i komunikacioni sistemi, kao i transportna infrastruktura.

Sekretar za unutrašnju bezbednost Alehandro Majorkas ranije je rekao da Federalna agencija za upravljanje vanrednim situacijama nema dovoljno sredstava za borbu protiv posledica oluje do kraja sezone uragana.

Predsednik SAD Džozef Bajden je, sa svoje strane, ove nedelje pozvao Kongres da što pre odobri dodatna sredstva, ali se glasanje o ovom pitanju ne očekuje do 12. novembra.

Bajden je takođe sugerisao da bi mogao ponovo da zatraži od Kongresa dodatna sredstva pre kraja svog mandata u januaru, jer se očekuje da će troškovi značajno porasti kako se procenjuje šteta od oluje.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading