GENERAL NATO ZEMLJE PLANIRA NAPAD NA RUSIJU: Sprema se udar na Sankt Peterburg!
Foto: Stock/FOTO Shutterstock

Bivši načelnik poljskog Generalštaba, Rajmund Andrzejczak, izneo je snažne tvrdnje na konferenciji Defending Baltics u Viljnusu, upozoravajući na moguće rusko vojno prisustvo u Ukrajini i njegove implikacije na bezbednost zemalja koje dele granice sa Rusijom. On je istakao da bi u slučaju ruske pobede u Ukrajini, Poljska i Litvanija bile efektivno okružene ruskim snagama. U tom kontekstu, Andrzejczak je istakao spremnost Poljske i njenih saveznika da odgovore na eventualni napad, navodeći da bi, u slučaju napada na Litvaniju, odgovor usledio odmah, a Sankt Peterburg bio meta napada.

Ruski predsednik odbacuje spekulacije


S druge strane, ruski predsednik Vladimir Putin odbacio je ideju o bilo kakvim planovima Moskve da napadne NATO, nazivajući takve spekulacije "besmislicama" koje imaju za cilj da zastraše i ispravaju mozak zapadnoj publici. Ovo je samo jedan u nizu Putinovih komentara kojima se odbacuju tvrdnje o ruskoj agresiji prema NATO saveznicima.

Poljska "preuzima inicijativu"


Prema generalu Andrzejczaku, Poljska trenutno sprovodi mere kako bi odvratila potencijalnu rusku agresiju. Kupovinom "800 projektila sa dometom od 900 km", Poljska pokazuje odlučnost da preduzme konkretne korake u zaštiti svoje teritorije i odvraćanju potencijalnih pretnji. Andrzejczak ističe da je važno da Rusija shvati da bi napad na Poljsku ili baltičke zemlje značio i njen kraj, te da je to jedini način da se Kremlj odvrati od takve agresije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading