PRETNJA LEDI KRV U ŽILAMA, OVO JE POSLEDNJE UPOZORENJE? Oglasila se sestra severnokorejskog lidera
Foto: AP/Tanjug/Ap

Sestra severnokorejskog lidera, Kim Jo-Džong, upozorila je danas Južnu Koreju da će se suočiti sa "strašnom katastrofom" ukoliko južnokorejski dronovi ponovo pređu granicu Severne Koreje.

Kim Jo-Džong je rekla da će Severna Koreja uzvratiti ukoliko dronovi sa propagandnim materijalom iz Južne Koreje, u kojem se kritikuje severnokorejski politički režim, ponovo dođu do Severne Koreje, javila je severnokorejska državna novinska agencija KCNA.

Kim je navela da odbacuje saopštenje južnokorejske vojske koja tvrdi da ne zna ništa o dronovima sa propagandnim materijalom, preneo je Jonhap.

Ministarstvo spoljnih poslova Severne Koreje saopštilo je u petak da su južnokorejski dronovi tri puta od prošle sedmice narušili vazdušni prostor iznad Pjongjanga -  3. oktobra, kao i u sredu i četvrtak ove sedmice.

Južnokorejska vojska saopštila je danas da je Severna Koreja ponovo poslala više balona sa smećem prema Južnoj Koreji.

Združeni generalštab južnokorejske vojske (JCS) saopštio je da je Severna Koreja poslala oko 20 balona od petka uveče do jutros, navodeći da je od maja ove godine to bio 28. put da Pjongjang šalje balone sa smećem prema Južnoj Koreji, prenosi Tanjug.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading