Silovanje
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Trojica muškaraca silovala su 13-godišnju devojčicu na stanici londonskog metroa.

Pol Maksvel (24), Kajon Bola (29) i Džeremaja Džekson (24) naišli su na devojku na stanici metroa Hamersmit kada je putovala iz svoje kuće u London, piše britanski Metro.

Snimci sa nadzornih kamera pokazuju kako idu prema Maksvelovom stanu, gde su je silovali.

Policija analizirala telefone

Kratak video snimak napada, koji je policija pronašla kroz dubinsku analizu telefona, zajedno sa forenzičkim dokazima pomogao je da se trojica muškaraca osude, saopštila je policija.

- Hiljadu puta sam provukla kroz glavu taj dan, razmišljajući o tome šta sam mogla da uradim drugačije da promenim ishod onoga što mi se dogodilo. Šta god da sam promenila, završilo bi se na isti način. To je zato što su ova tri muškarca, odrasli ljudi, tačno znali šta će da urade čim su me videli. Uhvaćena sam jer sam ranjiva, ali to nije trebalo da bude važno - navodi se u izjavi žrtve koja je pročitana na sudu.

Maksvel je osuđen na 12 godina zatvora, dok su Bola i Džekson dobili po 11 godina.

- Prvo, želeo bih da se zahvalim žrtvi na njenoj stalnoj podršci u ovom slučaju i na njenoj velikoj hrabrosti što je prijavila ovo policiji - rekao je detektiv Vil Marfi, koji je vodio istragu.

- Ovo je bila teška istraga, ali zahvaljujući naporima mog tima uspeli smo da obezbedimo osuđujuće presude. Nadam se da žrtva oseća da je pravda zadovoljena. Izricanje presude naglašava koliko je ovaj zločin bio monstruozan i Maksvel, Bola i Džekson će se sada suočiti sa posledicama svojih užasnih postupaka.

- Policija je tu da podrži žrtve seksualnog napada i pruži najbolju negu koju možemo. Ne ustručavajte se da dođete kod nas - zaključio je Marfi.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading