SPREMA SE EVAKUACIJA Ukrajinci planiraju stravičan napad, počinje bitka za Herson!
Foto: Printscreen/Youtube

Vlasti Hersonske oblasti planiraju da u roku od nedelju dana prevezu oko 50.000-60.000 ljudi na levu obalu Dnjepra, rekao je vršilac dužnosti guvernera Volodimir Saldo u emisiji Solovjov uživo.

On je objasnio da ako Oružane snage Ukrajine razbiju brave Kahovske hidroelektrane, onda će voda doći u Herson.

Ukrajina uživo najnovije vesti - Alo.rs

"Voda će na pojedinim mestima porasti za metar, tamo ljude treba brže izvoditi. Sam Herson se nalazi na visokoj obali, a samo nova područja, naša ostrva, mikrookrug Korabel - tamo je moguće podići vodu iznad nivoa temelja, a postojaće opasnost po stabilnost kuća“, dodao je Saldo.

Dan ranije je vršilac dužnosti guvernera saopštio da su vlasti regiona odlučile da se civilno stanovništvo opština Berislav, Belozerski, Snigirevski i Aleksandrovski na organizovan način presele na levu obalu Dnjepra.

Kadirov poslao maloletne sinove u Ukrajinu naoružane do zuba! - Alo.rs

Da kijevski režim može da koristi zabranjene metode ratovanja u Hersonskoj oblasti izjavio je komandant Ujedinjene grupe snaga u zoni specijalne operacije general armije Sergej Surovikin. On je dodao da postoje i informacije o pripremi Oružanih snaga Ukrajine za masovni raketni napad na branu hidroelektrane Kahovskaja, kao i o masovnom raketnom i artiljerijskom udaru na grad neselektivno.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading